Reizigers stappen uit Uithoflijn

Frequentie tramritten op Uithoflijn verhoogd

Foto: Inge

Er rijden sinds afgelopen maandag twaalf ritten per uur op de Uithoflijn in Utrecht. Het is de eerste keer dat U-OV de frequentie van de trams verhoogt, sinds deze op de lijn zijn gaan rijden in december. Er werd gestart met tien ritten per uur.

Het is de ambitie van de vervoerder en van de provincie Utrecht dat de inzet uiteindelijk stijgt naar zestien trams per uur. Dan hoeven reizigers niet eens meer vier minuten te wachten voor de volgende tram vertrekt en daarmee is het echt mogelijk dat reizigers niet meer naar de dienstregeling hoeven te kijken voor ze een tram pakken.

Stap voor stap

Maar er is besloten om de frequentie stapsgewijs te verhogen. Dit is mogelijk, omdat de verwachting is dat de benodigde capaciteit net zo goed gehaald kan worden met minder ritten per uur. De trams vervangen namelijk buslijn 12 en daarmee werden tijdens de ochtendspits 4.000 reizigers vervoerd. De capaciteit van de trams op de Uithoflijn is bij tien ritten per uur al hoger.

In de afgelopen maand zijn elke zaterdag testritten gereden om de frequentieverhoging voor te bereiden. Volgens U-OV zijn die testritten goed verlopen. Daarom gaat de vervoerder zich nu voorbereiden op een dienstregeling waarin zestien keer gereden wordt per uur. Daardoor zullen ook nieuwe testritten plaatsvinden in het weekend. Dan wordt de Uithoflijn niet gebruikt.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Frequentie tramritten op Uithoflijn verhoogd”

Wiebe Goossen|03.03.20|14:37

Hetgeen natuurlijk logischerwijs te verwachten viel: een goede verbinding trekt méér reizigers en dan kom je met een (te) krap bemeten dienstregeling als snel in de problemen….

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Frequentie tramritten op Uithoflijn verhoogd | OVPro.nl
Reizigers stappen uit Uithoflijn

Frequentie tramritten op Uithoflijn verhoogd

Foto: Inge

Er rijden sinds afgelopen maandag twaalf ritten per uur op de Uithoflijn in Utrecht. Het is de eerste keer dat U-OV de frequentie van de trams verhoogt, sinds deze op de lijn zijn gaan rijden in december. Er werd gestart met tien ritten per uur.

Het is de ambitie van de vervoerder en van de provincie Utrecht dat de inzet uiteindelijk stijgt naar zestien trams per uur. Dan hoeven reizigers niet eens meer vier minuten te wachten voor de volgende tram vertrekt en daarmee is het echt mogelijk dat reizigers niet meer naar de dienstregeling hoeven te kijken voor ze een tram pakken.

Stap voor stap

Maar er is besloten om de frequentie stapsgewijs te verhogen. Dit is mogelijk, omdat de verwachting is dat de benodigde capaciteit net zo goed gehaald kan worden met minder ritten per uur. De trams vervangen namelijk buslijn 12 en daarmee werden tijdens de ochtendspits 4.000 reizigers vervoerd. De capaciteit van de trams op de Uithoflijn is bij tien ritten per uur al hoger.

In de afgelopen maand zijn elke zaterdag testritten gereden om de frequentieverhoging voor te bereiden. Volgens U-OV zijn die testritten goed verlopen. Daarom gaat de vervoerder zich nu voorbereiden op een dienstregeling waarin zestien keer gereden wordt per uur. Daardoor zullen ook nieuwe testritten plaatsvinden in het weekend. Dan wordt de Uithoflijn niet gebruikt.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Frequentie tramritten op Uithoflijn verhoogd”

Wiebe Goossen|03.03.20|14:37

Hetgeen natuurlijk logischerwijs te verwachten viel: een goede verbinding trekt méér reizigers en dan kom je met een (te) krap bemeten dienstregeling als snel in de problemen….

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.