Uithoflijn op Utrecht CS

Weer trams in spits op Uithoflijn Utrecht

Foto: Inge

In Utrecht gaan vanaf woensdag 1 april in de spitsuren weer trams rijden tussen het centraal station en Utrecht Science Park. De uitbreiding van de dienstverlening is nodig om mensen met de voorgeschreven 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen laten reizen.

Net als alle andere openbaar vervoerders kromp U-OV zijn dienstregeling onlangs fors in. Dat gebeurde in reactie op de maatregelen tegen het coronavirus en de gevolgen ervan. Het aantal reizigers nam fors af en doordat iedereen met milde gezondheidsklachten thuis moet blijven, hadden de OV-bedrijven ook minder personeel tot hun beschikking.

U-OV besloot onder meer tram 22 tussen Utrecht CS en het Science Park niet meer te laten rijden en de reizigers die overbleven op te vangen buslijn 28. Zo bleef het vervoer van mensen die echt geen alternatief hebben in stand. Met de inzet van extra en bovendien gelede bussen maakte U-OV het voor de inzittenden bovendien mogelijk om de voorgeschreven anderhalve meter afstand tot elkaar in acht te nemen.

Ruimte en veilige afstand

Toch is nu door de provincie en U-OV besloten om “vanaf woensdag 1 april 2020 weer trams te laten rijden in de spitsuren tussen Utrecht CS en P+R Utrecht Science Park. De extra inzet van de tram zal zorgen voor nog meer ruimte en veilige afstand in het openbaar vervoer. Ook zorgmedewerkers op Utrecht Science Park kunnen zo beter gebruik maken van het openbaar vervoer”, licht U-OV toe. Richting Utrecht CS gaat tram 22 rijden tussen 6.35 en 8.50 uur en tussen 14,35 en 18.05 uur. De andere kant op is de tram tussen 6.47 en 8.57 beschikbaar, alsmede tussen 14.27 en 18.27 uur.

Lees alles over de gevolgen van de coronacrisis voor het OV in dossier corona op OVPro.

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Weer trams in spits op Uithoflijn Utrecht | OVPro.nl
Uithoflijn op Utrecht CS

Weer trams in spits op Uithoflijn Utrecht

Foto: Inge

In Utrecht gaan vanaf woensdag 1 april in de spitsuren weer trams rijden tussen het centraal station en Utrecht Science Park. De uitbreiding van de dienstverlening is nodig om mensen met de voorgeschreven 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen laten reizen.

Net als alle andere openbaar vervoerders kromp U-OV zijn dienstregeling onlangs fors in. Dat gebeurde in reactie op de maatregelen tegen het coronavirus en de gevolgen ervan. Het aantal reizigers nam fors af en doordat iedereen met milde gezondheidsklachten thuis moet blijven, hadden de OV-bedrijven ook minder personeel tot hun beschikking.

U-OV besloot onder meer tram 22 tussen Utrecht CS en het Science Park niet meer te laten rijden en de reizigers die overbleven op te vangen buslijn 28. Zo bleef het vervoer van mensen die echt geen alternatief hebben in stand. Met de inzet van extra en bovendien gelede bussen maakte U-OV het voor de inzittenden bovendien mogelijk om de voorgeschreven anderhalve meter afstand tot elkaar in acht te nemen.

Ruimte en veilige afstand

Toch is nu door de provincie en U-OV besloten om “vanaf woensdag 1 april 2020 weer trams te laten rijden in de spitsuren tussen Utrecht CS en P+R Utrecht Science Park. De extra inzet van de tram zal zorgen voor nog meer ruimte en veilige afstand in het openbaar vervoer. Ook zorgmedewerkers op Utrecht Science Park kunnen zo beter gebruik maken van het openbaar vervoer”, licht U-OV toe. Richting Utrecht CS gaat tram 22 rijden tussen 6.35 en 8.50 uur en tussen 14,35 en 18.05 uur. De andere kant op is de tram tussen 6.47 en 8.57 beschikbaar, alsmede tussen 14.27 en 18.27 uur.

Lees alles over de gevolgen van de coronacrisis voor het OV in dossier corona op OVPro.

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.