Tramremise Beverwaard (foto: RET/Rick Keus)

Wat als de spil in het tramnetwerk wegvalt?

Beeldbank RET

De Erasmusbrug is niet alleen een symbool voor Rotterdam, maar ook een belangrijke schakel in het tramnetwerk van de RET. Een stremming van de oeververbinding betekent een flinke logistieke operatie om aan beide kanten van de Maas met voldoende trams te kunnen rijden. Laat staan als de brug uit het niets voor meerdere dagen uit het tramnetwerk wegvalt, zoals vijf maanden geleden gebeurde. Wat dan?

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

3 reacties op “Wat als de spil in het tramnetwerk wegvalt?”

foto tijdloos|22.02.21|20:24

Kijk dan is het beter dat er ook een remise op noordoever is bijv. grens Schiedam Rotterdam in M4H gebied tegenover Grensflat het oude spooremplacement is mogelijk een optie voor een remise en ook gelijk voor diverse lijnen die in Rotterdam west en Schiedam/Vlaardingen rijden.
Nu rijden vele trams daarvandaan leeg terug naar remise Kralingen of Beverwaard ,en is ook optie om daar extra trams te stallen voor calamiteiten.

Jesse Cruz|23.02.21|15:34

Het Rotterdamse tramnetwerk is simpelweg te kwetsbaar door de beperkte flexibiliteit. Zoals eerder benoemd de Erasmusbrug en de 2 remises zijn slechts 2 knelpunten in het operationele proces. Ook valt mij op dat er steeds meer tramsporen worden verwijderd en dus uitwijkroutes wegvallen. Ooit was er ook een plan om een tram over de Willemsbrug te laten rijden. Nooit gebeurd. Kortom; De krimp is duidelijk te merken sinds de opening van de Carnisselandelijn (Lijn 25).

Jesse Cruz|23.02.21|15:34

Rotterdamse tramnetwerk is simpelweg te kwetsbaar door de beperkte flexibiliteit. Zoals eerder benoemd de Erasmusbrug en de 2 remises zijn slechts 2 knelpunten in het operationele proces. Ook valt mij op dat er steeds meer tramsporen worden verwijderd en dus uitwijkroutes wegvallen. Ooit was er ook een plan om een tram over de Willemsbrug te laten rijden. Nooit gebeurd. Kortom; De krimp is duidelijk te merken sinds de opening van de Carnisselandelijn (Lijn 25).

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.