Ontsporing tram op de Uithoflijn, foto: Koen Laureij

Tram Uithoflijn ontspoord na botsing met bestelbus

Een tram op de Uithoflijn is dinsdag rond 11.00 uur in de buurt van het stadion van FC Utrecht ontspoord na een aanrijding met een bestelbus. Niemand raakte gewond bij het incident. De bestuurder van de bestelbus is wel uit voorzorg nagekeken door ambulancepersoneel.

Vervoerder U-OV kan nog niet zeggen hoeveel reizigers er in de bewuste tram zaten. Een woordvoerder van de politie zegt tegen RTV Utrecht dat er naast de trambestuurder vijf mensen in de tram zaten. De bovenleiding is zwaar beschadigd en het tramverkeer is voor onbepaalde tijd stilgelegd. U-OV verwacht dat er de rest van de dag geen trams meer kunnen rijden op de lijn.

De berging van de tram zal volgens de Veiligheidsregio Utrecht uren gaan duren. De Laan van Maarschalkerweerd is volledig geblokkeerd door de tram. Op beelden is te zien dat het voertuig vrijwel volledig ontspoord is en overdwars op de weg is beland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.