Den Haag. Foto: iStock / GAPS

Drie extra tracés in onderzoek HOV-verbinding Binckhorst

Er worden drie tracés toegevoegd aan het verdere onderzoek naar een nieuwe HOV-verbinding tussen Den Haag Centraal, station Voorburg en Delft via de Binckhorst en Rijswijk. Dat betekent dat er nu in totaal zes in plaats van drie tracés worden onderzocht. Het gaat om opties voor zowel bus en tram als lightrail.

Dat hebben de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, provincie Zuid-Holland en het Rijk besloten. Aanvankelijk lagen er drie tracés op tafel in de verkenning. Nadat de eerdere afweging van de verschillende opties onvoldoende bleek te zijn vastgelegd, zijn de verschillende denkbare tracés afgelopen weken opnieuw geïnventariseerd.

Bus, tram en lightrail

De komende periode wordt onderzocht welke bijdrage het OV op de zes overgebleven tracés levert aan het verbeteren van de bereikbaarheid in de zuidelijke Randstad en het mogelijk maken van woningbouw in het Central Innovation District en de Binckhorst in Den Haag. Ook wordt in beeld gebracht wat de effecten zijn op onder andere de doorstroming van het verkeer in het gebied en in de regio, de verkeersveiligheid, geluid, trillingen en vele andere omgevings- en milieuaspecten.

Het gaat om de volgende zes tracés:

  • Binckhorstlaan – Zonweg – Regulusweg: bus, tram en lightrail (nieuw)
  • Binckhorstlaan – Zonweg – Melkwegstraat – Maanweg: bus (nieuw)
  • Binckhorstlaan – Maanweg: bus, tram en lightrail
  • Binckhorstlaan – Pr. Mariannelaan: bus en tram
  • Binckhorstlaan – Pr. Mariannelaan – Geestbrugweg: bus en tram
  • Binckhorstlaan – Jupiterkade – Broekslootkade: bus en tram (nieuw)

Het is de bedoeling dat in 2021 nog een voorkeursalternatief, inpassing en het type OV naar voren komen en dat hier volgend jaar een besluit over wordt genomen door de gemeenten Den Haag en Leidschendam-Voorburg.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.