Tram De Lijn in Antwerpen (foto: De Lijn)

Belgische reizigers duwen ontspoorde tram terug in de rails

Beeldbank De Lijn

Reizigers in Antwerpen hebben er eigenhandig voor gezorgd dat zij hun reis konden vervolgen nadat een tram uit de rails was gelopen. Samen met personeel van vervoerder De Lijn werd de tram door een groepje reizigers terug in het spoor geduwd en dat leverde opmerkelijke beelden op.

De reden waarom de tram licht ontspoorde was ook al niet alledaags. Het tramverkeer werd woensdag vroeg in de ochtend omgeleid, omdat de politie een straat had afgesloten vanwege een verwarde man die voor tumult zorgde door te schreeuwen en met dingen te gooien. Daardoor moest de betreffende tram een stukje achteruit rijden, waarbij het mis ging.

Geen bovenleiding

Het achterste deel van de tram liep werd niet alleen uit de rails gewipt. Ook het wissel stond verkeerd, waardoor de tram naar een stuk spoor zonder bovenleiding werd geleid. Zodoende stond het voertuig zonder stroom waardoor de sporen werden geblokkeerd, schrijven Belgische media.

Enkele reizigers lieten het er dus niet bij zitten en duwden de tram samen met personeel van De Lijn terug in de rails met bovenleiding. Het incident bezorgde hen wel forse vertraging. De ontsporing vond namelijk plaats om 7.00 uur en rond 9.30 uur kon de tram zijn weg pas weer vervolgen.

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Belgische reizigers duwen ontspoorde tram terug in de rails | OVPro.nl
Tram De Lijn in Antwerpen (foto: De Lijn)

Belgische reizigers duwen ontspoorde tram terug in de rails

Beeldbank De Lijn

Reizigers in Antwerpen hebben er eigenhandig voor gezorgd dat zij hun reis konden vervolgen nadat een tram uit de rails was gelopen. Samen met personeel van vervoerder De Lijn werd de tram door een groepje reizigers terug in het spoor geduwd en dat leverde opmerkelijke beelden op.

De reden waarom de tram licht ontspoorde was ook al niet alledaags. Het tramverkeer werd woensdag vroeg in de ochtend omgeleid, omdat de politie een straat had afgesloten vanwege een verwarde man die voor tumult zorgde door te schreeuwen en met dingen te gooien. Daardoor moest de betreffende tram een stukje achteruit rijden, waarbij het mis ging.

Geen bovenleiding

Het achterste deel van de tram liep werd niet alleen uit de rails gewipt. Ook het wissel stond verkeerd, waardoor de tram naar een stuk spoor zonder bovenleiding werd geleid. Zodoende stond het voertuig zonder stroom waardoor de sporen werden geblokkeerd, schrijven Belgische media.

Enkele reizigers lieten het er dus niet bij zitten en duwden de tram samen met personeel van De Lijn terug in de rails met bovenleiding. Het incident bezorgde hen wel forse vertraging. De ontsporing vond namelijk plaats om 7.00 uur en rond 9.30 uur kon de tram zijn weg pas weer vervolgen.

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.