SUNIJ-lijn

Bouw nieuwe trambaan Nieuwegein gestart

Aannemer Dura Vermeer is in opdracht van het trambedrijf van de provincie Utrecht begonnen met de eerste voorbereidingen van de bouw van een nieuwe trambaan en -halte in het centrum van Nieuwegein. Zo is er een bouwterrein ingericht en vinden er grondwerkzaamheden plaats.

Tussen 31 januari en 4 februari wordt de fundering gelegd voor het nieuwe westelijke perron van de tramhalte. Die dagen blijven de trams doorrijden. Dat is mogelijk omdat het nieuwe perron op voldoende afstand van de huidige trambaan komt te liggen.

Ook kruisingen aangepakt

Tussen eind februari en half juni is er tijdelijk geen tramverkeer tussen Nieuwegein en IJsselstein en worden bussen ingezet. In die periode begint start de sloop van de oude trambaan in het centrum van Nieuwegein. Aansluitend wordt de nieuwe trambaan volledig gebouwd en rondt Dura Vermeer het werk af aan de nieuwe tramhalte voor City Nieuwegein. Daarbij worden eveneens de kruisingen van de trambaan vernieuwd en krijgt een deel van de Zuidstedeweg een nieuwe laag asfalt. Op de Zuidstedeweg vernieuwt Dura Vermeer dan ook het wissel van de trambaan.

De nieuwe halte met een lengte van 75 meter is geschikt voor de nieuwe trams met lage instap. Ook komen er camerabeveiliging en voorzieningen voor inchecken en reizigersinformatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bouw nieuwe trambaan Nieuwegein gestart | OVPro.nl
SUNIJ-lijn

Bouw nieuwe trambaan Nieuwegein gestart

Aannemer Dura Vermeer is in opdracht van het trambedrijf van de provincie Utrecht begonnen met de eerste voorbereidingen van de bouw van een nieuwe trambaan en -halte in het centrum van Nieuwegein. Zo is er een bouwterrein ingericht en vinden er grondwerkzaamheden plaats.

Tussen 31 januari en 4 februari wordt de fundering gelegd voor het nieuwe westelijke perron van de tramhalte. Die dagen blijven de trams doorrijden. Dat is mogelijk omdat het nieuwe perron op voldoende afstand van de huidige trambaan komt te liggen.

Ook kruisingen aangepakt

Tussen eind februari en half juni is er tijdelijk geen tramverkeer tussen Nieuwegein en IJsselstein en worden bussen ingezet. In die periode begint start de sloop van de oude trambaan in het centrum van Nieuwegein. Aansluitend wordt de nieuwe trambaan volledig gebouwd en rondt Dura Vermeer het werk af aan de nieuwe tramhalte voor City Nieuwegein. Daarbij worden eveneens de kruisingen van de trambaan vernieuwd en krijgt een deel van de Zuidstedeweg een nieuwe laag asfalt. Op de Zuidstedeweg vernieuwt Dura Vermeer dan ook het wissel van de trambaan.

De nieuwe halte met een lengte van 75 meter is geschikt voor de nieuwe trams met lage instap. Ook komen er camerabeveiliging en voorzieningen voor inchecken en reizigersinformatie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.