Een S-Bahn trein raakte betrokken bij een ongeluk in de buurt van München, foto: ANP

Dode en meerdere gewonden na botsing S-Bahn-treinen bij München

Bij een botsing tussen twee S-Bahn treinen in de buurt van de Zuid-Duitse stad München is een dode gevallen en meerdere gewonden, van wie een aantal zwaargewond. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Het ongeluk gebeurde bij het station Ebenhausen-Schäftlarn, waar twee S-Bahn-treinen tegen elkaar reden. S-treinen zijn vergelijkbaar met sprinters. Over de oorzaak is nog niets bekend. Op de plaats van het ongeval is de lijn enkelsporig, melden Duitse media. Volgens Merkur.de raakten achttien mensen gewond, waarvan vijf ernstig gewond.

In de treinen zaten in totaal 95 mensen. Sommigen passagiers wisten zichzelf uit de wagons te bevrijden, anderen werden geholpen door reddingswerkers. De sporen waar het ongeluk gebeurden liggen verhoogd op een spoordijk, wat het reddingswerk en het bergen van de treinen bemoeilijkte. In totaal waren ongeveer 680 leden van politie, brandweer, reddingsdiensten en technische hulpverlening betrokken.

Ooggetuigen van treinongeluk verhoord

Het parket van München leidt het onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Daarbij worden ook ooggetuigen verhoord. Sommige ooggetuigen zouden hebben gemeld dat er vreemd rijgedrag werd vertoond door de regionale S-Bahn-trein die vanuit München richting Wolfratshausen kwam. Die zou meerdere malen zijn gestopt.

Heiko Büttner, hoofd van de S-Bahn van München, heeft zijn medeleven met de betrokkenen van het ongeluk betuigd. “Onze innige deelneming gaat uit naar de families van de slachtoffers van het ongeval. We wensen de gewonden een spoedig en volledig herstel.”

Een half jaar geleden was in de buurt bijna een frontale botsing tussen twee dezelfde type treinen. Ze reden elkaar tegemoet op hetzelfde spoor. De machinisten konden nog net op tijd remmen. De treinen kwamen op 150 meter van elkaar tot stilstand.

Bron: ANP / MvG / YT

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie OVPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.