Eerste R-net tram HTM in nieuwe kleurstelling

HTM past kleurstelling R-net trams vervroegd aan

Eerste R-net tram HTM in nieuwe kleurstelling

De R-net trams van HTM veranderen van kleur. Ze worden wit-rood in plaats van grijs-rood. De wens om de kleurstelling aan te passen leefde al langer, maar het plan gaat nu versneld uitgevoerd worden nadat bij onderhoud meer roestvorming dan verwacht werd aangetroffen op de beplating.

HTM was al van plan om de R-net trams wit-rood te maken om zo meer eenheid te krijgen in het uiterlijk van de gehele vloot aan trams en bussen. Ook de nieuwe trams en elektrische bussen die over een paar jaar gaan rijden, krijgen dezelfde kleurstelling. Bij onderhoud aan de R-Net trams kwam aan het licht dat het plaatwerk meer roestvorming vertoonde dan wenselijk was. Daarom wordt de beplating van alle trams vervangen en grijpt HTM de gelegenheid meteen aan om de kleurstelling te veranderen.

Ook nieuwe bekleding

De eerste tram – HTM tram 5007 – is als eerste in de serie al aangepast. De andere R-net trams volgen in de loop van dit jaar en volgend jaar. Per tram kost de aanpassing zes weken. Daarom is het volgens HTM een hele logistieke operatie om voldoende trams te kunnen blijven inzetten. Tijdens de metaformose vervangt HTM ook de stoffen stoelbekleding door rood kunstleer.

De R-net trams van HTM zijn sinds 2015 in bedrijf. Ze rijden op de lijnen 2, 9, 11, 15 en 17.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.