Politieagent

Jongen niet vervolgd voor dodelijk tramincident in Den Haag

De 15-jarige Hagenaar die eind vorig jaar een 39-jarige Poolse man een duw gaf bij een tramhalte aan de Anthony Fokkersingel in Den Haag wordt niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. De Pool viel door de duw op de rails, kwam onder een aankomende tram en overleed daarna.

Het OM hield er eerst rekening mee dat er opzet in het spel was. Na uitgebreid onderzoek concludeert de officier van justitie nu dat er geen bewijs is dat de jongen de bedoeling had om de man te duwen. Daarom seponeert het OM de zaak.

Woordenwisseling

Het noodlottige ongeval vond vorig jaar plaats op maandagavond 18 oktober. Bij de tramhalte stonden meerdere mensen te wachten, onder wie het latere slachtoffer en de 15-jarige Hagenaar die deel uitmaakte van een groepje van drie jongens. Voordat de tram bij de halte arriveerde ontstond er een woordenwisseling tussen de jongen en de Poolse man. De jongen probeerde de man te negeren door weg te lopen, maar de man bleef de confrontatie opzoeken. Volgens getuigen was hij agressief en uit toxicologisch onderzoek bleek later dat hij veel gedronken had.

Camerabeelden lieten zien dat de man een slaande beweging maakte naar de jongen, die daarop reageerde door hem af te weren. De Pool verloor zijn evenwicht, deed een paar stappen achteruit, viel op de rails en werd dodelijk geraakt door een tram.

Tram mogelijk niet gezien

Na het horen van getuigen, bekijken van de camerabeelden en het bestuderen van een reconstructie door deskundigen is het OM tot de slotsom gekomen dat de jongen de tram mogelijk niet heeft kunnen zien toen hij de duw gaf. De duw leek er volgens het OM alleen op gericht om afstand te creëren. Daarom heeft de officier van justitie besloten om de jongen niet te vervolgen.

Lees ook

Dode bij aanrijding met tram in Den Haag werd mogelijk geduwd

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.