personeelstekort

HTM snijdt in dienstregeling stadstrams

Avenio met rijdt in het centrum van Den Haag. Foto: HTM

Om rituitval te voorkomen rijdt HTM vanaf 12 september minder trams in Den Haag. De dienstregeling van trams 1, 6, 12 en 34 wordt de komende maanden afgeschaald. De belangrijkste reden voor de aangepaste dienstregeling is het dringende personeelstekort.

“Reizigers moeten erop kunnen rekenen dat trams en bussen van HMT volgens de dienstregeling blijven rijden”, meldt HTM. Door het personeelstekort is dat een uitdaging geworden voor het Haagse vervoersbedrijf. De verwachtingen zijn dat dit najaar het ziekteverzuim oploopt en extra personeel uitstroomt. Daarnaast zijn er werkzaamheden op bepaalde lijnen waardoor op bepaalde tramlijnen meer trambestuurders nodig zijn. Er is simpelweg te weinig personeel beschikbaar om dezelfde betrouwbare dienstregeling te blijven rijden.

Op 12 september wordt de dienstregeling in de ochtend- en avondspits voor tram 34 aangepast. Een maand later, op 10 oktober, volgt een tweede wijziging. De frequentie van tramlijnen 1, 6, 12 en 34 worden aangepast. Tram 1 gaat bijvoorbeeld op werkdagen vijf keer per uur rijden in plaats van zes keer. Alle wijzigingen staan op de website van het Haagse vervoersbedrijf.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.