speciale lessen

Sinterklaas wordt opgeleid als trambestuurder in Den Haag

Sinterklaas is zaterdag weer in het land. Foto: Flickr/https://tinyurl.com/2xfrwz7b

Sinterklaas gaat zaterdag tijdens de intocht in Den Haag een tram besturen. Nadat de Goedheiligman samen met zijn pieten aankomt met de pakjesboot in de haven van Scheveningen, stapt hij in Den Haag op de tram. Sinterklaas moest, voordat hij achter het stuur mocht zitten, wel de nodige lessen krijgen.

De intocht begint in de haven van Scheveningen en de Sint zal vervolgens met zijn pieten via het Statenkwartier aankomen bij de Fahrenheitstraat. Vanaf daar zal Sinterklaas de tocht vervolgen de pakjestram.

De organisatie sluit een aantal kruispunten 10 minuten voor aankomst af, totdat de stoet voorbij is. HTM kan bussen en trams tijdelijk omleiden. De route van de rijtoer is dit jaar door werk aan de weg iets anders dan normaal.

Speciale lessen

Sinterklaas en de pieten zullen voor een deel dus ook met de tram door Den Haag trekken. De Sint volgde daarvoor speciale lessen bij HTM. Sinterklaas gaat samen met een instructiepiet vanuit HTM de tram besturen, die altijd kan ingrijpen als de sint een foutje maakt. Omroep West zegt dat Sinterklaas het fantastisch vindt om een tram te besturen. “Ooit heeft hij al de stoomboot bestuurd, maar dit is weer heel iets nieuws.”

“Mijn motto is: als je de kans krijgt om iets nieuws te doen, dan moet je het met beide handen aangrijpen”, vertelt de Sint. De Sint heeft van de directeur van de HTM een tramrijpas gekregen, waarmee hij legaal de tram mag besturen. De tram zal overigens stapvoets vooruit gaan om de veiligheid te garanderen.

De HTM is blij met Sinterklaas als verse arbeidskracht. Het bedrijf kampt met een personeelstekort en is naarstig opzoek naar trambestuurders.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.