Tramlijn

Geen geld om historische en unieke TET-tram terug te halen naar Enschede

TET-1-tram wordt momenteel gerestaureerd in Ovverloon. Foto: Tramweg-Stichting

In een loods in Overloon wordt de historische en unieke TET-tram die een eeuw geleden tussen Enschede en Glanenburg reed, gerestaureerd. De tram werd jaren geleden ontdekt in een bos in Overdinkel en is nu in het bezit van de Tramweg-Stichting. De gemeenteraad wil de tram terughalen naar Enschede en ziet zelfs en kans om de 100 jaar oude tramlijn in ere te herstellen. Voor het terughalen moet de gemeente 100.000 euro betalen. Dat geld is er niet, zo zegt wethouder Jeroen Diepemaat tijdens een debat in de gemeenteraad. “Het laten rijden van de tram is helemaal een droom die heel ver weg is.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Geen geld om historische en unieke TET-tram terug te halen naar Enschede | OVPro.nl
Tramlijn

Geen geld om historische en unieke TET-tram terug te halen naar Enschede

TET-1-tram wordt momenteel gerestaureerd in Ovverloon. Foto: Tramweg-Stichting

In een loods in Overloon wordt de historische en unieke TET-tram die een eeuw geleden tussen Enschede en Glanenburg reed, gerestaureerd. De tram werd jaren geleden ontdekt in een bos in Overdinkel en is nu in het bezit van de Tramweg-Stichting. De gemeenteraad wil de tram terughalen naar Enschede en ziet zelfs en kans om de 100 jaar oude tramlijn in ere te herstellen. Voor het terughalen moet de gemeente 100.000 euro betalen. Dat geld is er niet, zo zegt wethouder Jeroen Diepemaat tijdens een debat in de gemeenteraad. “Het laten rijden van de tram is helemaal een droom die heel ver weg is.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.