ov-chipkaart

OV-chipkaart ook gebruiken voor aankopen op station

ov-chipkaart

NS Stations Retailbedrijf Servex wil dat houders van de OV-Chipkaart ook met de kaart op stations goederen kunnen betalen. Een proef die al sinds een jaar in Amersfoort succesvol draait, moet nu naar meerdere stations worden uitgebreid.

Servex wil dat de reiziger de OV-chipkaart voor meerdere doeleinden dan alleen reizen kan gaan gebruiken. “Het idee is dat je met je OV-chipkaart niet alleen kunt reizen, maar ook aankopen kunt doen”, zegt directeur Jan Huurdeman van Servex.

Snelheid

Volgens Huurdeman zit het grote voordeel van betalingen per OV-chipkaart in de snelheid waarmee de betalingen kunnen worden afgehandeld. “Een gewone pinbetaling duurt ongeveer 11 seconden . Met de OV-chipkaart kun je binnen een halve seconde betalen.”

Saldo

De kaart wordt langs een scanner gehaald en het af te rekenen bedrag van het saldo van de kaarthouder afgeschreven. “Je kunt je voorstellen hoeveel kassatransacties dat straks in de spits scheelt”, aldus Huurdeman. Over welke stations in aanmerking gaan komen voor betalingen per OV-chipkaart en wanneer dit staat te gebeuren, wil Huurdeman nog geen uitspraken doen.

Exploiteren

NS Stations Retailbedrijf Servex exploiteert al meer dan 30 jaar diverse retail- en horecaformules op NS stations. In totaal werken ruim 4.500 medewerkers bij de 18 formules van Servex.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.