Rvc NS: ‘eerst onderzoek chaos dan misschien bonus’

De raad van commissarissen (rvc) van de NS wil dat eerst wordt onderzocht hoe de chaos op het spoor begin februari is ontstaan. Pas als deze analyse is geweest, wordt besloten om de NS-leiding al dan niet een bonus van 100 procent te geven.

In het jaarverslag van de NS worden klinkende cijfers gepresenteerd. Zo zouden de treinen voor 94,7 procent op tijd hebben gereden. Dat is een record, In 2010 reed nog 92,5 procent van de terinen op tijd.

‘Op Tijd’

Op tijd is overigens een rekbaar begrip. De NS houdt de maatstaf van ‘Op Tijd” op een maximale vertraging van 5 minuten. Terwijl regionale vervoerders als Arriva of Veolia die ook op het spoornet acteren een ‘Op Tijd’-marge van nul hanteren. Te laat is hier daadwerkelijk te laat.

Vraagtekens

Ook consumentenorganisaties als Rover, ANWB en Consumentenbond zetten vraagtekens bij de cijfers want uit metingen onder reizigers blijkt juist dat de ontevredenheid over het niet op tijd rijden van treinen juist is gestegen.

De rvc wil al deze zaken eerst uitzoeken alvorens er bonussen worden toegekend.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.