Opknapbeurt voor 25 kleinere stations

Naast de stations in de grote steden, knapt ProRail de komende tijd ook kleinere stations op. In totaal neemt ProRail 25 stations onder handen. Warme voeten, gratis Wi-Fi, sfeervolle kunst of zelfs wachten tussen de bloemen; het verblijf op de kleinere stations moet een stuk comfortabeler worden.

Veel reizigers ervaren sommige kleinere en middelgrote stations als somber, saai, kil en weinig comfortabel. Met verschillende specifieke aanpassingen per station wil ProRail beter aansluiten bij de wensen van reizigers.

De verbeteringen variëren van gratis Wi-Fi, nieuwe perronkappen, bouwkundige aanpassingen van stationsgebouwen, bijplaatsen van groen tot het plaatsen van warmtezuilen.

Reizigers

Per station wordt met reizigers en architecten gekeken hoe de wachtruimtes verbeterd kunnen worden. Zo heeft Wolvega nu al een fleurige huiskamer als wachtruimte met een bloemist erin. Ook station Gorinchem ondergaat momenteel een totale metamorfose. Daar komen banken die ’s winters zijn verwarmd.

Stations

Stations waar het, naast Breukelen, Gorinchem en Wolvega binnenkort al prettiger wachten is: Delfzijl, Zevenaar, Barneveld Centrum, Barneveld Noord, Oldenzaal, Sneek, Almelo, Zutphen, Rijswijk, Rotterdam Alexander, Den Haag Moerwijk, Zwijndrecht, Den Helder Zuid, Almere Buiten, Amsterdam Muiderpoort, Koog-Zaandijk, Roermond, Boxmeer, Tilburg Universiteit, Boxtel en Venray.

Informatie

Op www.prorail.nl/prettigwachten is meer informatie over de stations en aanpassingen te vinden. De verbeteringen zijn onderdeel van het actieplan Groei op het Spoor van het ministerie van I&M.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Opknapbeurt voor 25 kleinere stations | OVPro.nl

Opknapbeurt voor 25 kleinere stations

Naast de stations in de grote steden, knapt ProRail de komende tijd ook kleinere stations op. In totaal neemt ProRail 25 stations onder handen. Warme voeten, gratis Wi-Fi, sfeervolle kunst of zelfs wachten tussen de bloemen; het verblijf op de kleinere stations moet een stuk comfortabeler worden.

Veel reizigers ervaren sommige kleinere en middelgrote stations als somber, saai, kil en weinig comfortabel. Met verschillende specifieke aanpassingen per station wil ProRail beter aansluiten bij de wensen van reizigers.

De verbeteringen variëren van gratis Wi-Fi, nieuwe perronkappen, bouwkundige aanpassingen van stationsgebouwen, bijplaatsen van groen tot het plaatsen van warmtezuilen.

Reizigers

Per station wordt met reizigers en architecten gekeken hoe de wachtruimtes verbeterd kunnen worden. Zo heeft Wolvega nu al een fleurige huiskamer als wachtruimte met een bloemist erin. Ook station Gorinchem ondergaat momenteel een totale metamorfose. Daar komen banken die ’s winters zijn verwarmd.

Stations

Stations waar het, naast Breukelen, Gorinchem en Wolvega binnenkort al prettiger wachten is: Delfzijl, Zevenaar, Barneveld Centrum, Barneveld Noord, Oldenzaal, Sneek, Almelo, Zutphen, Rijswijk, Rotterdam Alexander, Den Haag Moerwijk, Zwijndrecht, Den Helder Zuid, Almere Buiten, Amsterdam Muiderpoort, Koog-Zaandijk, Roermond, Boxmeer, Tilburg Universiteit, Boxtel en Venray.

Informatie

Op www.prorail.nl/prettigwachten is meer informatie over de stations en aanpassingen te vinden. De verbeteringen zijn onderdeel van het actieplan Groei op het Spoor van het ministerie van I&M.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.