Geld voor treinreiziger die spits mijdt

Syntus en Veolia gaan samen met de NS een proef starten om treinreizigers die buiten de spits rijden te belonen. Voor het mijden van de ochtend- of avondspits krijgen houders van een jaartrajectkaart 3 euro. Als men de hele dag buiten de spits blijft levert dat 7 euro op. De maximale beloning op jaarbasis is 500 euro.

De proef duurt vier maanden en vindt plaats in vijf regio’s: Arnhem-Nijmegen, Roermond- Maastricht, Amsterdam, Overijssel en Gelderland, meldt de Telegraaf. 

35.000 Kaarthouders

De deelnemende spoorbedrijven hebben de afgelopen maanden 35.000 houders van een jaartrajectkaart aangeschreven om mee te doen aan de proef. Zij krijgen per keer dat ze de spits mijden een bedrag van drie tot zeven euro, afhankelijk van de afstand die ze afleggen.

Mocht de proef het aantal reizigers in de spits daadwerkelijk naar beneden brengen, dan wordt overwogen de maatregel voor langere tijd in te stellen.

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Geld voor treinreiziger die spits mijdt | OVPro.nl

Geld voor treinreiziger die spits mijdt

Syntus en Veolia gaan samen met de NS een proef starten om treinreizigers die buiten de spits rijden te belonen. Voor het mijden van de ochtend- of avondspits krijgen houders van een jaartrajectkaart 3 euro. Als men de hele dag buiten de spits blijft levert dat 7 euro op. De maximale beloning op jaarbasis is 500 euro.

De proef duurt vier maanden en vindt plaats in vijf regio’s: Arnhem-Nijmegen, Roermond- Maastricht, Amsterdam, Overijssel en Gelderland, meldt de Telegraaf. 

35.000 Kaarthouders

De deelnemende spoorbedrijven hebben de afgelopen maanden 35.000 houders van een jaartrajectkaart aangeschreven om mee te doen aan de proef. Zij krijgen per keer dat ze de spits mijden een bedrag van drie tot zeven euro, afhankelijk van de afstand die ze afleggen.

Mocht de proef het aantal reizigers in de spits daadwerkelijk naar beneden brengen, dan wordt overwogen de maatregel voor langere tijd in te stellen.

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.