fyra

Reizigers Fyra willen geld terug van NS

fyra

Treinreizigers van de Fyra gaan mogelijk de NS voor de rechter slepen omdat ze onvoldoende worden gecompenseerd voor vertragingen. Gaat de NS hier niet op in dan wordt de Geschillen Commissie Openbaar Vervoer ingeschakeld.

Aanleiding voor de stap zijn de vertragingen van de Fyra van afgelopen week. De reizigers werden geconfronteerd met de helft minder treinen en helemaal geen treinen tussen Amsterdam en Schiphol.

Compensatie

Normaal hebben reizigers vanaf 15 minuten vertraging recht op compensatie. NS Hispeed wil dat echter vanaf 20 juni niet aanbieden, omdat er vanaf die datum voldoende duidelijk zou zijn dat de Fyra gehalveerd reed. Volgens Treinreiziger.nl moet NS Hispeed echter conform de algemene voorwaarden ook tussen 20 en 25 juni de vertragingen vergoeden.

NS Hispeed ziet dat anders, en zegt juist coulanter te zijn dan de algemene voorwaarden. Volgens NS Hispeed is zij alleen verplicht voor maandag 20 juni compensatie aan te bieden, omdat de storing daarna aangekondigd was.

Brief

Volgens Hildebrand van Kuyeren waren de stioringen niet aangekondigd. Door een brief op te stellen wilt hij nu de gedupeerde reizigers helpen om toch hun geld terug te krijgen.

“Als NS Hispeed blijft bij haar standpunt om slechts drie van de zeven probleemdagen compensatie aan te bieden, kan er vervolgens naar de Geschillencommissie Openbaar Vervoer gestapt worden”, zegt hij op Treinreiziger.nl. Van Kuyeren is eerder succesvol gebleken met soortgelijke initiatieven.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.