Volgend jaar gratis internet in treinen Arriva

Arriva wilt in haar treinen in de provincies Friesland en Groningen volgend jaar gratis draadloos internet hebben. In november van dit jaar start Arriva met de inbouw van de benodigde apparatuur in de treinen.

Uiterlijk januari 2013 denkt Arriva alle 51 treinen te hebben voorzien van een internetvoorziening. Welk bedrijf de apparatuur gaat inbouwen, is nog onbekend. Arriva is op dit moment nog in onderhandeling hierover.

Door het aanbieden van een mobiele werkplek wilt Arriva samen met de provincie treinabonnementen interessanter maken voor mensen die nu nog woon-werkverkeer met de auto doen.

Financieren

Om het project te financieren, krijgt Arriva subsidie van de provincies Groningen en Friesland. In totaal gaat het om een subsidiebedrag van bijna 900.000 euro. Als het project succesvol wordt uitgevoerd, is Arriva de eerste spoorvervoerder die in al haar treinen gratis draadloos internet aanbiedt. De NS heeft momenteel een beperkt aantal treinen met gratis internettoegang rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Volgend jaar gratis internet in treinen Arriva | OVPro.nl

Volgend jaar gratis internet in treinen Arriva

Arriva wilt in haar treinen in de provincies Friesland en Groningen volgend jaar gratis draadloos internet hebben. In november van dit jaar start Arriva met de inbouw van de benodigde apparatuur in de treinen.

Uiterlijk januari 2013 denkt Arriva alle 51 treinen te hebben voorzien van een internetvoorziening. Welk bedrijf de apparatuur gaat inbouwen, is nog onbekend. Arriva is op dit moment nog in onderhandeling hierover.

Door het aanbieden van een mobiele werkplek wilt Arriva samen met de provincie treinabonnementen interessanter maken voor mensen die nu nog woon-werkverkeer met de auto doen.

Financieren

Om het project te financieren, krijgt Arriva subsidie van de provincies Groningen en Friesland. In totaal gaat het om een subsidiebedrag van bijna 900.000 euro. Als het project succesvol wordt uitgevoerd, is Arriva de eerste spoorvervoerder die in al haar treinen gratis draadloos internet aanbiedt. De NS heeft momenteel een beperkt aantal treinen met gratis internettoegang rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.