Arriva, Spurt, trein

Vier nieuwe stations MerwedeLingeLijn geopend

Het westelijke gedeelte van de MerwedeLingelijn, de spoorlijn tussen Dordrecht en Geldermalsen, is afgerond. Daarmee zijn nu ook de door ProRail gebouwde stations Dordrecht Stadspolders, Sliedrecht Baanhoek, Hardinxveld Blauwe Zoom en Boven-Hardinxveld officieel in gebruik genomen.

De MerwedeLingelijn is een project van de provincie Zuid-Holland, zeven gemeenten rond de lijn, personenvervoerder Arriva en spoorbeheerder ProRail. Tussen Dordrecht en Geldermalsen rijden moderne treinen van Arriva.

Boemeltrein

De MerwedeLingelijn bestaat al sinds 1885. In die tijd reed er alleen een boemeltrein op het traject.

Sinds december 2006 is de provincie Zuid-Holland verantwoordelijk voor de spoorlijn. De provincie heeft de exploitatie aanbesteed en gegund aan Arriva, in combinatie met het overige openbaar vervoer in de gehele regio.

Reddingsplan

De provincie stelde samen met de gemeenten en Arriva een reddingsplan voor het behoud van de spoorlijn vast.

Sinds het najaar van 2011 is er een kwartiersdienst op de spoorlijn ingevoerd. Bij Dordrecht Stadspolders en bij Boven-Hardinxveld zijn in 2011 passeersporen aangelegd zodat treinen elkaar kunnen inhalen.

Stations

Op dit moment wordt er nog gewerkt aan de aanleg van de nieuwe stations Gorichem Noord en Leerdam West. Daarnaast worden de voorpleinen van bestaande stations opnieuw ingericht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vier nieuwe stations MerwedeLingeLijn geopend | OVPro.nl
Arriva, Spurt, trein

Vier nieuwe stations MerwedeLingeLijn geopend

Het westelijke gedeelte van de MerwedeLingelijn, de spoorlijn tussen Dordrecht en Geldermalsen, is afgerond. Daarmee zijn nu ook de door ProRail gebouwde stations Dordrecht Stadspolders, Sliedrecht Baanhoek, Hardinxveld Blauwe Zoom en Boven-Hardinxveld officieel in gebruik genomen.

De MerwedeLingelijn is een project van de provincie Zuid-Holland, zeven gemeenten rond de lijn, personenvervoerder Arriva en spoorbeheerder ProRail. Tussen Dordrecht en Geldermalsen rijden moderne treinen van Arriva.

Boemeltrein

De MerwedeLingelijn bestaat al sinds 1885. In die tijd reed er alleen een boemeltrein op het traject.

Sinds december 2006 is de provincie Zuid-Holland verantwoordelijk voor de spoorlijn. De provincie heeft de exploitatie aanbesteed en gegund aan Arriva, in combinatie met het overige openbaar vervoer in de gehele regio.

Reddingsplan

De provincie stelde samen met de gemeenten en Arriva een reddingsplan voor het behoud van de spoorlijn vast.

Sinds het najaar van 2011 is er een kwartiersdienst op de spoorlijn ingevoerd. Bij Dordrecht Stadspolders en bij Boven-Hardinxveld zijn in 2011 passeersporen aangelegd zodat treinen elkaar kunnen inhalen.

Stations

Op dit moment wordt er nog gewerkt aan de aanleg van de nieuwe stations Gorichem Noord en Leerdam West. Daarnaast worden de voorpleinen van bestaande stations opnieuw ingericht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.