Minispoorboekje28

Spoorboekje moet ouderen weer op weg helpen

Minispoorboekje28

Het spoorboekje is terug van weggeweest. De papieren versie van de dienstregeling werd in 2010 door NS afgeschaft omdat de digitale versie zou volstaan. Maar volgens Treinreiziger.nl en Rover is er nog voldoende belangstelling voor een gedrukt spoorboekje. Zij hebben dan ook het initiatief genomen om een minispoorboekje uit te geven dat vanaf vandaag (4 december) voor €2,75 te koop is bij 25 stationswinkels van AKO.

Het nieuwe spoorboekje dat rood is gekleurd heeft een oplage van 10.000 exemplaren. Alle Intercitytijden staan erin vermeld zoals die vanaf 9 december ingaan, want dan verandert een derde van alle treintijden.

Belangstelling

Volgens Treinreiziger.nl en Rover bleek er na de afschaffing van het oude spoorboekje in 2010 toch nog veel belangstelling voor een papieren versie van de treintijden. Met name ouderen zouden het spoorboekje missen.

Het spoorboekje is dan ook toegesneden op deze specifieke doelgroep met ook informatie over het gebruik van de OV-chipkaart.

Achterhaald

De uitgevers verwachten niet dat  het spoorboekje snel achterhaald zal zijn door het steeds wisselen van dienstregelingen. Dat was een van de redenen voor de NS om in 2010 met het spoorboekje te stoppen, maar volgens Rover zijn deze wijzigingen minimaal.

Naast de verkooppunten op stations kan het nieuwe spoorboekje online besteld worden via minispoorboekje.nl. Rover-leden ontvangen het spoorboekje gratis per post.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.