trein, NS, winter, spoor

Weinig overlast voor treinverkeer ondanks sneeuw

trein, NS, winter, spoor

Het treinverkeer in Nederland heeft vooralsnog weinig last van het winterweer. Wel rijden er 18% minder treinen, maar van grote vertragingen of opstoppingen is geen sprake. De dienstregeling in de Randstad is wel aangepast.

Bij een aangepaste dienstregeling rijden er in de Randstad halfuurdiensten in plaats van kwartierdiensten. Twee in plaats van vier treinen per uur betekent minder kans op opstoppingen. Ook is er zo meer ruimte in de dienstregeling om eventuele verstoringen als gevolg van het weer op te lossen.

Extra personeel

Er rijden minder treinen dan normaal bij een aangepaste dienstregeling. In totaal rijdt 82% van het treinmaterieel (4300 ritten).Treinen worden waar mogelijk verlengd. Ook moeten reizigers rekening houden met een eventuele overstap.

ProRail zet extra sneeuw- en storingsploegen in en heeft hulplocomotieven paraat staan om eventuele problemen snel op te lossen. Ook NS zet extra personeel in.  De reigers wordt aangeraden vooraf zich over de dienstregelingen te informeren via NS.nl, de reisplanners, e-mail en de sms-alert.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Weinig overlast voor treinverkeer ondanks sneeuw | OVPro.nl
trein, NS, winter, spoor

Weinig overlast voor treinverkeer ondanks sneeuw

Het treinverkeer in Nederland heeft vooralsnog weinig last van het winterweer. Wel rijden er 18% minder treinen, maar van grote vertragingen of opstoppingen is geen sprake. De dienstregeling in de Randstad is wel aangepast.

Bij een aangepaste dienstregeling rijden er in de Randstad halfuurdiensten in plaats van kwartierdiensten. Twee in plaats van vier treinen per uur betekent minder kans op opstoppingen. Ook is er zo meer ruimte in de dienstregeling om eventuele verstoringen als gevolg van het weer op te lossen.

Extra personeel

Er rijden minder treinen dan normaal bij een aangepaste dienstregeling. In totaal rijdt 82% van het treinmaterieel (4300 ritten).Treinen worden waar mogelijk verlengd. Ook moeten reizigers rekening houden met een eventuele overstap.

ProRail zet extra sneeuw- en storingsploegen in en heeft hulplocomotieven paraat staan om eventuele problemen snel op te lossen. Ook NS zet extra personeel in.  De reigers wordt aangeraden vooraf zich over de dienstregelingen te informeren via NS.nl, de reisplanners, e-mail en de sms-alert.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.