brand, trein, NS, Abcoude

Drie jongeren gearresteerd voor brand in NS-trein

brand, trein, NS, Abcoude

In een intercitytrein die onderweg van Utrecht naar Schiphol was, is woensdagmiddag een brand uitgebroken. De trein stond lange tijd tussen Breukelen en Abcoude. De politie heeft drie jongeren aangehouden in verband met brandstichting.

De jongens zouden op het balkon hebben gezeten vlakbij de plek waar de brand ontstond. Mogelijk hebben zij vuurwerk afgestoken.

Uitslaande brand

De uitslaande brand was rond drie uur onder controle. Het treinverkeer tussen Breukelen en Abcoude is rond zes uur weer hervat.

90 personen, waaronder passagiers en NS-personeel, hebben het voertuig veilig verlaten zo meldt een woordvoerder van de NS. Een van de treindelen is totaal uitgebrand, een ander treindeel heeft aanzienlijke schade. Het spoor waarop de trein staat is redelijk onbeschadigd gebleven. Monteurs zijn ingezet om eventuele schade aan het spoor en de bovenleiding te herstellen.

Gestrande passagiers

De NS zette bussen in om de gestrande passagiers te vervoeren. Reizigers tussen Utrecht Centraal en Duivendrecht en Schiphol werd geadviseerd om om te reizen via Hilversum.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Drie jongeren gearresteerd voor brand in NS-trein”

Sander Rom|02.01.13|22:02

Als blijkt dat de jongens echt gedaan hebben. Dan moeten de passagiers maar schade verhalen op de jongens. Voor de vertragingen die ze opgelopen hebben. Laten ze het maar voelen

Patrick Maurer|02.01.13|23:39

ja en een paar miljoen voor een nieuwe trein toestel plus de schade rondom,
dat word levenslang krantewijkje

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.