brand, trein, NS, breukelen, Abcoude

Jongens niet langer verdacht van brandstichting in trein

De drie jongeren uit Nieuwegein die woensdag zijn aangehouden naar aanleiding van de treinbrand tussen Breukelen en Abcoude zijn niet langer verdacht van het veroorzaken van de brand. De politie heeft ze donderdag vrijgelaten. In een intercitytrein van de NS die onderweg was van Utrecht naar Schiphol, brak woensdagmiddag een uitslaande brand uit.

Een treinstel brandde daarbij volledig uit. Een ander treinstel raakte beschadigd. Er vielen geen gewonden. Passagiers hoorden een harde knal. Medereizigers hadden tegen de politie gezegd dat het drietal mogelijk vuurwerk had afgestoken in de trein.

Onderzoek

90 personen, waaronder passagiers en NS-personeel, hebben het voertuig veilig verlaten. De trein stond lange tijd tussen Breukelen en Abcoude. Het treinverkeer tussen Breukelen en Abcoude is rond zes uur weer hervat.

De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Lees ook: Drie jongens gearresteerd voor brand in NS-trein


Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Jongens niet langer verdacht van brandstichting in trein | OVPro.nl
brand, trein, NS, breukelen, Abcoude

Jongens niet langer verdacht van brandstichting in trein

De drie jongeren uit Nieuwegein die woensdag zijn aangehouden naar aanleiding van de treinbrand tussen Breukelen en Abcoude zijn niet langer verdacht van het veroorzaken van de brand. De politie heeft ze donderdag vrijgelaten. In een intercitytrein van de NS die onderweg was van Utrecht naar Schiphol, brak woensdagmiddag een uitslaande brand uit.

Een treinstel brandde daarbij volledig uit. Een ander treinstel raakte beschadigd. Er vielen geen gewonden. Passagiers hoorden een harde knal. Medereizigers hadden tegen de politie gezegd dat het drietal mogelijk vuurwerk had afgestoken in de trein.

Onderzoek

90 personen, waaronder passagiers en NS-personeel, hebben het voertuig veilig verlaten. De trein stond lange tijd tussen Breukelen en Abcoude. Het treinverkeer tussen Breukelen en Abcoude is rond zes uur weer hervat.

De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Lees ook: Drie jongens gearresteerd voor brand in NS-trein


Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.