Fyra, hogesnelheidstrein

‘Arriva moet Fyra-diensten overnemen’

Fyra, hogesnelheidstrein

Arriva moet de exploitatie van de treinen tussen Amsterdam en Brussel op zich nemen. Dat stelt Maatschappij Voor Beter OV. De reizigersvereniging vindt dat de Fyra’s van exploitant NS Hispeed moeten worden vervangen door treinen van Arriva.

Arriva had destijds ook meegedongen naar de exploitatie van de hogesnelheidstreinen naar België. Maatschappij Voor Beter OV vindt dat staatssecretaris met Arriva om tafel moet gaan om te bekijken hoe het vervoersbedrijf de exploitatie kan overnemen.

Rendabel

Arriva-directeur Anne Hettinga verklaarde tegenover Nu.nl bereid te zijn het vervoer van de spoorlijn over zich te nemen mits die rendabel is.

De afgelopen dagen strandden op het traject tussen Amsterdam en Brussel opnieuw meerdere treinen, met urenlange vertragingen tot gevolg.

Punctualiteit

Volgens NS Hispeed is de punctualiteit inmiddels toegenomen tot 71 procent. Volgens Maatschappij Voor Beter OV is dat niet goed genoeg: “Voor dat soort prestatie is weleens een NS-directie weggestuurd, en terecht.”

Ook reizigersverenigingen Rover en TreinTramBus pleiten ervoor om de Fyra te vervangen. Zij zien echter meer heil in het herstel van de Beneluxtrein totdat er een ‘volwaardig alternatief met een aanvaardbare prijs komt’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “‘Arriva moet Fyra-diensten overnemen’”

Sander Rom|08.01.13|23:17

De mensen van Maatschappij voor beter OV zijn echt gestoord zeg. Dat Arriva de Fyra moet overnemen. Wie zegt als Arriva de Fyra overneemt dat het dan wel goed gaat met de Fyra? Misschien gaat het dan wel slechter als Arriva Fyra overneemt. De Maatschappij voor Beter OV moet de NS gewoon wat tijd gunnen. En niet gelijk klagen wat ze vaker doen over de NS.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.