Fyra, hogesnelheidstrein

Den Haag reserveert treinpad Den Haag-Brussel

Fyra, hogesnelheidstrein

De gemeente Den Haag heeft het treinpad tussen Den Haag centraal en Brussel-Zuid/Midi gereserveerd bij ProRail. De gemeente wil een nieuwe rechtstreekse treinverbinding tussen Den Haag en Brussel realiseren en is daarvoor onlangs een marktonderzoek gestart.

Met de start van de Fyra-diensten tussen Brussel en Amsterdam op 9 december is de Beneluxtrein verdwenen. De Beneluxtrein reed van Amsterdam via Den Haag Holland Spoor naar Antwerpen en Brussel.

Nieuwe treinverbinding

Het kabinet beloofde eerder aan de gemeente Den Haag dat er een rechtstreekse verbinding naar Brussel zou komen, maar dit laat nog op zich wachten. Daarom is de gemeente zelf een onderzoek gestart naar een treinverbinding.

Nieuwe treinverbinding

De nieuwe treinverbinding zou in Delft, Rotterdam, Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen, Mechelen, Brussel-Centraal en Brussel Zuid/Midi moeten stoppen. Ook is een goede overstap op de treinen van en naar Leiden en Zoetermeer een voorwaarde.

Wethouder Peter Smit van Verkeer: “We hebben het marktonderzoek in korte tijd op kunnen zetten. De aanvraag voor het treinpad is de deur uit en eind januari spreken we met de eerste bedrijven. In totaal nodigen we zes à zeven bedrijven uit om de mogelijkheden van de door ons gewenste treinverbinding te onderzoeken.”

Lees ook:
Den Haag onderzoekt alternatieve treinverbinding

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Den Haag reserveert treinpad Den Haag-Brussel”

Arie Kooiman|17.01.13|14:34

mooi dan kan de fyra misschien via utrecht rijden zodat ook de rest van nederland kan profiteren

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.