Veolia, trein, Limburg

Limburg wil spoorlijnen in eigen beheer nemen

Veolia, trein, Limburg

Limburg wil onderzoeken of het enkele regionale spoorlijnen in eigen beheer kan nemen. De provincie hoopt dat na de NS ook ProRail van het regionale spoor verdwijnt. Op dit moment beheert ProRail vrijwel de volledige railinfrastructuur in Nederland. ProRail zou te veel naar de landelijke belangen kijken, waardoor de regionale lijnen minder aandacht krijgen.

Gedeputeerde Patrick van der Broeck wil onderzoeken of Limburg meer zeggenschap kan krijgen over het spoor, zo schrijft De Limburger. “Voor het wegennet vinden we het logisch om onderscheid te maken tussen rijkswegen en provinciale wegen. Het zou niet gek zijn om dat ook voor intercitylijnen en regionaal spoor te doen”, zo stelt de gedeputeerde.

Spoorlijnen

Dit zou betekenen dat Limburg verantwoordelijk wordt voor de infrastructuur van de spoorlijnen tussen Maastricht en Kerkrade (Heuvellandlijn) en de lijn tussen Roermond en Nijmegen (Maaslijn). Ook zouden de nog te realiseren Avantislijn tussen Kerkrade en Aachen en de tramlijn tussen Maastricht en Hasselt onder het beheer van de provincie moeten komen.

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Limburg wil spoorlijnen in eigen beheer nemen”

Jos van Lieshout|22.01.13|12:14

Spoorlijnen in Limburg.

1) Maastricht-Kerkrade
2) Roermond-Nijmegen
3) Avantislijn
4) Tram tussen Maastricht en Hasselt.

Heren/dames bestuurders vd Provincie Limburg zijn jullie niet iets vergeten?
Er is ook nog een Internationale spoorverbinding tussen Maastricht-Eijsden en Luik.
Een spoorverbinding die al jaren op de achtergrond wordt geschoven.
Of eindigd Limburg bij Maastricht, en is het gebied ten zuiden van die stad ,,niemandsland,,??

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.