Papieren treinkaartje, korting, NS

Regionale vervoerders: schaf papieren kortingskaart niet af

Papieren treinkaartje, korting, NS

De regionale spoorvervoerders vinden het te vroeg om het papieren kortingskaartje af te schaffen. De vervoerders hebben dit eerder al aangekaart bij de NS, maar het spoorbedrijf zou deze signalen negeren. Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland (FMN) roept nu reizigers en Tweede Kamer op bij NS te pleiten om voorlopig af te zien van afschaffing van het papieren kaartje.

NS heeft besloten om per 20 maart aanstaande het papieren kortingskaartje af te schaffen. Dat betekent dat reizigers die met korting reizen vanaf die datum volledig over moeten stappen op de OV-chipkaart. De gevolgen voor de reiziger zijn nog onvoldoende duidelijk.

Nadelen in prijs

Maatschappij Voor Beter OV zegt dat het afschaffen van het papieren kaartje bijvoorbeeld nadelen in prijs heeft voor houders van voordeelurenkaarten die deels voor en deels na 9 uur ’s ochtend reizen. Ook bestaat er volgens de reizigersvereniging een probleem voor de mensen die gebruik willen maken van het met korting meereizen van passagiers die zelf geen voordeelurenkaart hebben.

Volledige invoering

FMN stelt dat pas als het goed geregeld is voor de reiziger, er een volgende stap kan worden gemaakt in het volledig invoeren van de OV-chipkaart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.