Fyra, AnsaldoBreda, hogesnelheidstrein

Brabant komt ook met alternatieve treinverbinding naar België

De provincie Noord-Brabant heeft vrijdag een voorstel voor een alternatieve intercityverbinding tussen Eindhoven en Brussel naar het ministerie voor Infrastructuur en Milieu en de NS gestuurd. Deze treindienst zou ook in Breda en Antwerpen moeten stoppen. De zogenaamde ‘Brussel-Brainport-express’ moet een oplossing zijn voor de problemen die zijn ontstaan nadat de Fyra-treinen zijn uitgevallen.

De nieuwe spoorverbinding is een aanvulling op de huidige internationale spoorverbindingen met de Thalys en de Beneluxtrein. 

Na het uitvallen van de Fyra werd de Beneluxtrein tussen Den Haag en Brussel opnieuw ingezet.

Snelle verbinding

Den Haag ook bezig met een alternatieve treinverbinding naar België. De gemeente is met diverse vervoerders in gesprek over het aanbieden van treindiensten naar Brussel. Den Haag is ontevreden over de frequentie van de tijdelijke Beneluxtrein-verbinding en wil dat er 16 keer per dag een trein naar Brussel rijdt.

Brabantse treinreizigers hebben met de Beneluxtrein voorlopig de mogelijkheid om vanuit Roosendaal naar België te reizen. 

Gedeputeerde Van Heugten: “Voor nu is de herintroductie van de Beneluxtrein prima. Maar voor de lange termijn is dat echt onvoldoende.”

“Reizigers moeten ook in vanuit Breda en Eindhoven gebruik kunnen maken van een snelle verbinding naar België. Samen met onze Belgische partners hebben we gezocht naar die snelle spoorverbinding en die zien wij in deze Brussel-Brainport-express”, aldus Van Heugten.

Rechtstreekse verbinding

Het Vlaams-Brabantse initiatief bestaat uit een rechtstreekse verbinding tussen Eindhoven en Brussel die acht keer per dag per richting over het hogesnelheidstracé tussen Breda en Antwerpen gaat rijden.

“Staatssecretaris Mansveld onderzoekt op dit moment welke alternatieven er zijn om de problemen met de hogesnelheidstrein Fyra op te lossen. Een aanvullende intercityverbinding tussen Eindhoven – Breda – Antwerpen – Brussel kan naar mijn mening niet ontbreken in dat pakket van alternatieven”, zegt de gedeputeerde.

Lees ook:

 

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Brabant komt ook met alternatieve treinverbinding naar België | OVPro.nl
Fyra, AnsaldoBreda, hogesnelheidstrein

Brabant komt ook met alternatieve treinverbinding naar België

De provincie Noord-Brabant heeft vrijdag een voorstel voor een alternatieve intercityverbinding tussen Eindhoven en Brussel naar het ministerie voor Infrastructuur en Milieu en de NS gestuurd. Deze treindienst zou ook in Breda en Antwerpen moeten stoppen. De zogenaamde ‘Brussel-Brainport-express’ moet een oplossing zijn voor de problemen die zijn ontstaan nadat de Fyra-treinen zijn uitgevallen.

De nieuwe spoorverbinding is een aanvulling op de huidige internationale spoorverbindingen met de Thalys en de Beneluxtrein. 

Na het uitvallen van de Fyra werd de Beneluxtrein tussen Den Haag en Brussel opnieuw ingezet.

Snelle verbinding

Den Haag ook bezig met een alternatieve treinverbinding naar België. De gemeente is met diverse vervoerders in gesprek over het aanbieden van treindiensten naar Brussel. Den Haag is ontevreden over de frequentie van de tijdelijke Beneluxtrein-verbinding en wil dat er 16 keer per dag een trein naar Brussel rijdt.

Brabantse treinreizigers hebben met de Beneluxtrein voorlopig de mogelijkheid om vanuit Roosendaal naar België te reizen. 

Gedeputeerde Van Heugten: “Voor nu is de herintroductie van de Beneluxtrein prima. Maar voor de lange termijn is dat echt onvoldoende.”

“Reizigers moeten ook in vanuit Breda en Eindhoven gebruik kunnen maken van een snelle verbinding naar België. Samen met onze Belgische partners hebben we gezocht naar die snelle spoorverbinding en die zien wij in deze Brussel-Brainport-express”, aldus Van Heugten.

Rechtstreekse verbinding

Het Vlaams-Brabantse initiatief bestaat uit een rechtstreekse verbinding tussen Eindhoven en Brussel die acht keer per dag per richting over het hogesnelheidstracé tussen Breda en Antwerpen gaat rijden.

“Staatssecretaris Mansveld onderzoekt op dit moment welke alternatieven er zijn om de problemen met de hogesnelheidstrein Fyra op te lossen. Een aanvullende intercityverbinding tussen Eindhoven – Breda – Antwerpen – Brussel kan naar mijn mening niet ontbreken in dat pakket van alternatieven”, zegt de gedeputeerde.

Lees ook:

 

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.