Arriva-trein, Vechtdallijn

Veilingsactie Arriva brengt 64.500 euro op voor Warchild

De veilingsactie van Arriva voor 538 voor War Child heeft  64.500 euro opgebracht. De vervoerder had naamsvermelding op een van haar nieuwe treinen voor het goede doel beschikbaar gesteld. De hoogste bieder wil anoniem blijven. Daarom komt de naam War Child op de trein te staan. Dat heeft Arriva-directeur Anne Hettinga donderdagochtend in de uitzending van 538 bekendgemaakt.

De naam is zichtbaar voor de periode van de concessie die tot en met 2027 loopt. De opbrengst van het veilingitem wordt volledig gedoneerd aan War Child, om verlaten oorlogskinderen die er alleen voor staan weer een veilige plek te bieden.

Veilingsactie

Arriva schreef eerder al namenwedstrijden uit voor treinen. Zo kregen 100 treinen de naam van een (regionale) bekendheid zoals Ilse DeLange, Herman Brood en Liesbeth List. Speciaal voor de veilingsactie heeft Arriva één trein naamloos gelaten. Geïnteresseerden konden een bod uitbrengen via Marktplaats.

Arriva verzorgt in opdracht van de provincies Overijssel en Drenthe en de Regio Twente het treinvervoer in het Vechtdalgebied.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.