Fyra, AnsaldoBreda, hogesnelheidstrein

Arriva wil kabinet helpen met vervanging Fyra

Vervoersbedrijf Arriva wil het kabinet helpen om zo snel mogelijk hogesnelheidstreinen te laten rijden ter vervanging van de Fyra. De vervoerder heeft met Deutsche Bahn als moedermaatschappij veel ervaring op het gebied van hogesnelheidslijnen en wil het kabinet een voorstel doen om het probleem op te lossen. Wat deze oplossing is, wil Arriva nog niet zeggen. CDA-Kamerlid Sander de Rouwe dringt er bij staatssecretaris Wilma Mansveld op aan om serieuze gesprekken te voeren met andere vervoerders.

Woordvoerder Roos Zevenboom van Arriva: “Arriva heeft met Deutsche Bahn heel veel HSL-kennis en HSL-ervaring. We bieden dus aan om snel om tafel te gaan om te kijken hoe we zaken kunnen oppakken.” Vervoerder Arriva is eigendom van het Duitse staatsbedrijf Deutsche Bahn, een van de grootste treinvervoerders in Europa.

Dure infra

“Feit is dat er voor miljarden aan dure infra is aangelegd en dat er nog steeds geen trein over rijdt. Dat is echt zonde!”, zegt Zevenboom.

Arriva wil nog niet zeggen wat de oplossing is die Arriva gaat bieden. Zevenboom: “De oplossing kan tien verschillende kanten op gaan. Om nu te gaan speculeren is niet verstandig. Dat weigeren we. Te meer omdat we geen enkele inzage hebben in de aard van de heersende problemen van NS.”

Exploitatie

Arriva was ook een van de geïnteresseerden voor de exploitatie van de hogesnelheidslijn, maar bood te weinig om serieus mee te dingen.

CDA-Kamerlid Sander de Rouwe vindt dat het hoog tijd is dat staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu andere spoorvervoerders serieus gaat nemen als alternatief voor de Fyra. Er wordt nu volgens hem maar mondjesmaat met andere vervoerders gesproken.

Technische problemen

Begin van dit jaar werd de Fyra uit dienst gehaald vanwege technische problemen. Reizigers kunnen nu alleen gebruikmaken van de duurdere Thalys en langzamere intercity’s.

De NS voerde vorige week nog tests uit met twee van de negen Fyra-treinen. Het is nog onbekend of en wanneer de Fyra-treinen weer kunnen gaan rijden. De Tweede Kamer heeft woensdag overleg over het spoor.

Marieke van Gompel

Onderwerpen: , ,

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Arriva wil kabinet helpen met vervanging Fyra”

Sèbastiaan de Groot|07.04.13|22:45

Ik hoop dat er nieuwe treinen komt voor de HSL die gebouwd word door de trein fabrikant die nu en in het verleden hoge snelheids treinen heeft gebouwd die nu nog steeds rijden in Nederland en daar buiten.

En een nood oplossing die ik heb is.
Kijk of er hoge snelheids treinen kan huren die nu al in Nederland rijden en die ook in België zijn toe gelaten.

En laat ook gewonnen treinen rijden tussen Nederland en België.
Van een hoofdstation in Nederland naar een hoofdstation in België.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Arriva wil kabinet helpen met vervanging Fyra | OVPro.nl
Fyra, AnsaldoBreda, hogesnelheidstrein

Arriva wil kabinet helpen met vervanging Fyra

Vervoersbedrijf Arriva wil het kabinet helpen om zo snel mogelijk hogesnelheidstreinen te laten rijden ter vervanging van de Fyra. De vervoerder heeft met Deutsche Bahn als moedermaatschappij veel ervaring op het gebied van hogesnelheidslijnen en wil het kabinet een voorstel doen om het probleem op te lossen. Wat deze oplossing is, wil Arriva nog niet zeggen. CDA-Kamerlid Sander de Rouwe dringt er bij staatssecretaris Wilma Mansveld op aan om serieuze gesprekken te voeren met andere vervoerders.

Woordvoerder Roos Zevenboom van Arriva: “Arriva heeft met Deutsche Bahn heel veel HSL-kennis en HSL-ervaring. We bieden dus aan om snel om tafel te gaan om te kijken hoe we zaken kunnen oppakken.” Vervoerder Arriva is eigendom van het Duitse staatsbedrijf Deutsche Bahn, een van de grootste treinvervoerders in Europa.

Dure infra

“Feit is dat er voor miljarden aan dure infra is aangelegd en dat er nog steeds geen trein over rijdt. Dat is echt zonde!”, zegt Zevenboom.

Arriva wil nog niet zeggen wat de oplossing is die Arriva gaat bieden. Zevenboom: “De oplossing kan tien verschillende kanten op gaan. Om nu te gaan speculeren is niet verstandig. Dat weigeren we. Te meer omdat we geen enkele inzage hebben in de aard van de heersende problemen van NS.”

Exploitatie

Arriva was ook een van de geïnteresseerden voor de exploitatie van de hogesnelheidslijn, maar bood te weinig om serieus mee te dingen.

CDA-Kamerlid Sander de Rouwe vindt dat het hoog tijd is dat staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu andere spoorvervoerders serieus gaat nemen als alternatief voor de Fyra. Er wordt nu volgens hem maar mondjesmaat met andere vervoerders gesproken.

Technische problemen

Begin van dit jaar werd de Fyra uit dienst gehaald vanwege technische problemen. Reizigers kunnen nu alleen gebruikmaken van de duurdere Thalys en langzamere intercity’s.

De NS voerde vorige week nog tests uit met twee van de negen Fyra-treinen. Het is nog onbekend of en wanneer de Fyra-treinen weer kunnen gaan rijden. De Tweede Kamer heeft woensdag overleg over het spoor.

Marieke van Gompel

Onderwerpen: , ,

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Arriva wil kabinet helpen met vervanging Fyra”

Sèbastiaan de Groot|07.04.13|22:45

Ik hoop dat er nieuwe treinen komt voor de HSL die gebouwd word door de trein fabrikant die nu en in het verleden hoge snelheids treinen heeft gebouwd die nu nog steeds rijden in Nederland en daar buiten.

En een nood oplossing die ik heb is.
Kijk of er hoge snelheids treinen kan huren die nu al in Nederland rijden en die ook in België zijn toe gelaten.

En laat ook gewonnen treinen rijden tussen Nederland en België.
Van een hoofdstation in Nederland naar een hoofdstation in België.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.