Fyra, AnsaldoBreda, hogesnelheidstrein

NS reserveert ruimte voor Fyra-vervanger

De NS heeft bij spoorbeheerder ProRail ruimte gereserveerd om vanaf 15 december zestien treinen te laten rijden tussen Amsterdam en Brussel. De treinen gaan over het normale spoor rijden en niet over de hogesnelheidslijn. 

Op dit moment rijden acht treinen tussen Amsterdam en Brussel, maar dat is niet genoeg om het aantal reizigers op te vangen. 
Woordvoerder Eric Trinthamer van NS: “We willen er zeker van zijn dat zodra de nieuwe dienstregeling ingaat we de reizigers een verbinding van 16 keer per dag kunnen aanbieden. Daarom hebben we deze ruimte alvast gereserveerd.”

Treinpaden

NS kan pas eind juni duidelijkheid geven of de Fyra-treinen weer gaan rijden. Het is niet mogelijk om de aanvraag van de gereserveerde treinpaden over het conventionele spoor dan weer in te trekken. “Als we ze reserveren, dan gaan ze ook rijden”, aldus Trinthamer.

Tweede Kamerleden brachten enkele weken geleden een werkbezoek aan de Fyra-treinen van het type V250. Zij waren na afloop niet optimistisch over terugkeer van de treinen op het Nederlandse spoor. NS-directeur Bert Meerstadt gaf aan dat het niet eerder dan juni duidelijk is of en wanneer de Fyra-treinen weer gaan rijden. Technisch onderzoek moet uitwijzen of de Fyra-treinen op termijn weer inzetbaar zal zijn.

Lees ook:
Kamerleden niet optimistisch na werkbezoek aan Fyra-treinen

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS reserveert ruimte voor Fyra-vervanger | OVPro.nl
Fyra, AnsaldoBreda, hogesnelheidstrein

NS reserveert ruimte voor Fyra-vervanger

De NS heeft bij spoorbeheerder ProRail ruimte gereserveerd om vanaf 15 december zestien treinen te laten rijden tussen Amsterdam en Brussel. De treinen gaan over het normale spoor rijden en niet over de hogesnelheidslijn. 

Op dit moment rijden acht treinen tussen Amsterdam en Brussel, maar dat is niet genoeg om het aantal reizigers op te vangen. 
Woordvoerder Eric Trinthamer van NS: “We willen er zeker van zijn dat zodra de nieuwe dienstregeling ingaat we de reizigers een verbinding van 16 keer per dag kunnen aanbieden. Daarom hebben we deze ruimte alvast gereserveerd.”

Treinpaden

NS kan pas eind juni duidelijkheid geven of de Fyra-treinen weer gaan rijden. Het is niet mogelijk om de aanvraag van de gereserveerde treinpaden over het conventionele spoor dan weer in te trekken. “Als we ze reserveren, dan gaan ze ook rijden”, aldus Trinthamer.

Tweede Kamerleden brachten enkele weken geleden een werkbezoek aan de Fyra-treinen van het type V250. Zij waren na afloop niet optimistisch over terugkeer van de treinen op het Nederlandse spoor. NS-directeur Bert Meerstadt gaf aan dat het niet eerder dan juni duidelijk is of en wanneer de Fyra-treinen weer gaan rijden. Technisch onderzoek moet uitwijzen of de Fyra-treinen op termijn weer inzetbaar zal zijn.

Lees ook:
Kamerleden niet optimistisch na werkbezoek aan Fyra-treinen

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.