sprinter, SLT, NS, station, Breda,

Websites NS en OV-chipkaart kort getroffen door DDoS-aanval

sprinter, SLT, NS, station, Breda,

Zowel de website van NS als die van de OV-chipkaart zijn in de afgelopen weken onder vuur genomen door zogenaamde DDoS-aanvallen. Beide websites waren niet langer dan een uur uit de lucht. De NS heeft aangifte bij de politie gedaan van de aanval.

De website van de NS werd vrijdagavond getroffen door een cyberaanval. Woordvoerder Edwin van Scherrenburg van NS: “We hebben die avond tal van maatregelen genomen die direct effect bleken te hebben. Daarom is onze website niet langer dan een uur beperkt beschikbaar geweest. Het treinverkeer is verder normaal verlopen.”

Cyberaanval

De website van de OV-chipkaart werd enkele weken geleden ook getroffen door een DDoS-aanval. Directeur Arco Groothedde van kaartproducent Trans Link Systems (TLS) vertelde vorige week in de Tweede Kamer dat de OV-chipkaart gewapend is tegen een grote cyberaanval. “Tijdens het reizen ben je niet afhankelijk van het internet. De website van de OV-chipkaart is hier wel afhankelijk van. Gelukkig is onze website niet langer dan een uur uit de lucht geweest.”

Ook Trans Link Systems trof extra maatregelen nadat de aanval had plaatsgevonden. Het bedrijf is vier dagen bezig geweest om de problemen op te lossen. Het betalingssysteem van de OV-chipkaart liep geen gevaar bij de aanval.

Marieke van Gompel

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van OVPro en hoofdredacteur van de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.