Treinmachinist Arriva stopt voor pasgeboren kalf

Een machinist van treinvervoerder Arriva heeft vrijdag zijn trein gestopt om een pasgeboren kalf te kunnen helpen. Het dier was in de sloot terechtgekomen. Passagiers liepen drie kwartier vertraging op door de reddingsactie.

De machinist reed op de spoorlijn van Groningen naar Leeuwarden. Toen hij het dier in de sloot zag zetten hij zijn trein stil tussen Grijpskerk en Buitenpost. Samen met een aantal passagiers probeerde hij het dier op het droge te krijgen. Dat lukte echter pas toen de brandweer te hulp schoot, zo meldt de Leeuwarder Courant.

Geboorte

Het dier kwam meteen na de geboorte in het water terecht. De veehouder heeft het kalfje ‘als eerbetoon’ Arriva genoemd.

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Treinmachinist Arriva stopt voor pasgeboren kalf”

f.koning@kpnmail.nl|13.05.13|20:09

Deze machinist verdient een lintje, top dat hij dit gedaan heeft !!!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Treinmachinist Arriva stopt voor pasgeboren kalf | OVPro.nl

Treinmachinist Arriva stopt voor pasgeboren kalf

Een machinist van treinvervoerder Arriva heeft vrijdag zijn trein gestopt om een pasgeboren kalf te kunnen helpen. Het dier was in de sloot terechtgekomen. Passagiers liepen drie kwartier vertraging op door de reddingsactie.

De machinist reed op de spoorlijn van Groningen naar Leeuwarden. Toen hij het dier in de sloot zag zetten hij zijn trein stil tussen Grijpskerk en Buitenpost. Samen met een aantal passagiers probeerde hij het dier op het droge te krijgen. Dat lukte echter pas toen de brandweer te hulp schoot, zo meldt de Leeuwarder Courant.

Geboorte

Het dier kwam meteen na de geboorte in het water terecht. De veehouder heeft het kalfje ‘als eerbetoon’ Arriva genoemd.

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Treinmachinist Arriva stopt voor pasgeboren kalf”

f.koning@kpnmail.nl|13.05.13|20:09

Deze machinist verdient een lintje, top dat hij dit gedaan heeft !!!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.