Spurt-Arriva

Treinmachinist Arriva mag aanblijven na reddingsactie kalf

De treinmachinist van Arriva die vrijdag zijn trein heeft gestopt om een pasgeboren kalf te helpen, mag aanblijven. Arriva staat achter de actie van de machinist, omdat hij alle veiligheidsregels in acht heeft genomen. “Het moet echter geen gewoonte worden van machinisten om dit soort acties te verrichten, want er zijn ook andere oplossingen denkbaar. Veiligheid staat bij Arriva voorop”, aldus Arriva. Passagiers liepen drie kwartier vertraging op door de actie.

De machinist zag afgelopen het kalfje op weg van Leeuwarden naar Groningen in de sloot liggen en belde de hulpdiensten. Toen op de terugweg bleek dat het beestje nog steeds bij de rails lag, zette hij zijn trein stil tussen Grijpskerk en Buitenpost. Samen met een medepassagier probeerde hij het dier op het droge te krijgen. Dat lukte echter pas toen de brandweer te hulp schoot.

Schorsing

Het dier kwam meteen na de geboorte in het water terecht.

De NS heeft vorig jaar augustus een storingsmonteur van NedTrain geschorst omdat hij een zwaan van de dood redde bij station Amsterdam Centraal. De man betrad illegaal het spoor toen hij de gewonde zwaan van het spoor haalde. Hij deed dat nadat hij hoorde dat het treinverkeer was verstoord. Volgens de NS overtrad de man daarmee het veiligheidsprotocol.

Lees ook:

Storingsmonteur NedTrain geschorst voor redden zwaan

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.