Arriva scoort hoog op MerwedeLingelijn

Treinvervoerder Arriva scoort op de Merwedelingelijn tussen Geldermalsen en Dordrecht uitermate hoog op het gebied van punctualiteit. In mei reed 99 procent van de treinen op dit traject op tijd. Slechts 0,43 procent van de treinen viel uit. Dat blijkt uit cijfers van ProRail.

De treinen op de MerwedeLingelijn zijn twee jaar geleden ieder kwartier gaan rijden. Met deze verdubbeling van de capaciteit gingen de prestaties in eerste instantie omlaag.

Prestaties

ProRail en Arriva hebben naar aanleiding daarvan de prestaties geanalyseerd en hebben diverse maatregelen genomen ter verbetering. Daarbij zijn infrastoringen teruggedrongen en de besturing van de treindienst aangescherpt. Het succes is volgens ProRail af te lezen uit de meest recente cijfers.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Arriva scoort hoog op MerwedeLingelijn | OVPro.nl

Arriva scoort hoog op MerwedeLingelijn

Treinvervoerder Arriva scoort op de Merwedelingelijn tussen Geldermalsen en Dordrecht uitermate hoog op het gebied van punctualiteit. In mei reed 99 procent van de treinen op dit traject op tijd. Slechts 0,43 procent van de treinen viel uit. Dat blijkt uit cijfers van ProRail.

De treinen op de MerwedeLingelijn zijn twee jaar geleden ieder kwartier gaan rijden. Met deze verdubbeling van de capaciteit gingen de prestaties in eerste instantie omlaag.

Prestaties

ProRail en Arriva hebben naar aanleiding daarvan de prestaties geanalyseerd en hebben diverse maatregelen genomen ter verbetering. Daarbij zijn infrastoringen teruggedrongen en de besturing van de treindienst aangescherpt. Het succes is volgens ProRail af te lezen uit de meest recente cijfers.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.