Fyra, hogesnelheidstrein

Activiteiten NS Hispeed gaan over naar NS Reizigers

Fyra, hogesnelheidstrein

NS Hispeed, het bedrijfsonderdeel van de NS dat onder meer verantwoordelijk is voor de Fyra, verdwijnt. De activiteiten gaan vanaf oktober over naar NS Reizigers. Directievoorzitter Jan-Willem Siebers van NS Hispeed treedt af als directievoorzitter. De samenvoeging heeft volgens NS geen gevolgen voor de werkgelegenheid.

Per 1 oktober 2013 worden activiteiten ‘materieel en infra’ en ‘dienstregelingsontwikkeling’ van NS Hispeed samengevoegd met die van NS Reizigers. Ook gaan afdelingen als IT, Finance en HR intensiever met elkaar samenwerken. In januari 2014 wil de NS alle onderdelen hebben samengevoegd.

Samenvoeging

Marjon Kaper, directeur Commercie van NS Hispeed, zal aansluiten als kwartiermaker directeur Internationaal bij het directieteam van NS Reizigers. Zij is verantwoordelijk voor de samenvoeging NS Hispeed en NS Reizigers en rapporteerd aan de directievoorzitter van NS Reizigers.

Eind mei van dit jaar is besloten om te stoppen met de Fyra-trein V250 vanwege de vele gebreken van de hogensnelheidstrein. De NS en de NMBS hebben drie varianten voor de verbinding Nederland-België aan staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu aangeboden. Mansveld zal de uitkomst daarvan op 1 oktober naar de Tweede Kamer sturen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Activiteiten NS Hispeed gaan over naar NS Reizigers”

Paul Lamote|11.07.13|15:26

“De samenvoeging heeft volgens NS geen gevolgen voor de werkgelegenheid.”

Wat is dan de zin van de samenvoeging?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.