Thalys, hogesnelheidstrein

NMBS krijgt groter belang in Thalys

Het Belgische spoorbedrijf NMBS krijgt een groter belang in Thalys. De Deutsche Bahn stapt uit het gemeenschappelijk project dat de Duitse spoorwegmaatschappij met NMBS en het Franse SNCF heeft. Daarmee wordt het aandeel van de NMBS vergroot tot 40 procent.

De Deutsche Bahn had een aandeel van 10 procent in Thalys. De SNCF houdt een belang van 60 procent. SNCF en NMBS gaan een gezamenlijke spoorwegonderneming oprichten. Na goedkeuring van de Europese Commissie zal deze vanaf 2015 de Europese spoormarkt betreden.

Treindiensten

De Thalys-treinen rijden dagelijks met een snelheid tot 300 kilometer per uur tussen de vier Europese steden Parijs, Brussel, Amsterdam en Keulen. In Nederland kunnen reizigers opstappen vanaf Amsterdam Centraal,Schiphol en Rotterdam Centraal. De Thalys rijdt in de zomerperiode naar Zuid-Frankrijk en in de winter rijdt de hogesnelheidstrein naar de Franse Alpen.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NMBS krijgt groter belang in Thalys | OVPro.nl