treinongeluk, botsing, Granges-près-Marnand, Zwitserland

Machinist treinbotsing Zwitserland overleden

treinongeluk, botsing, Granges-près-Marnand, Zwitserland

De machinist van de trein die maandagavond op een andere trein botste in Zwitserland is dood. Zijn lichaam werd in het wrak van de trein gevonden, meldt persbureau Reuters. 35 mensen raakten gewond bij de botsing tussen twee passagierstreinen vlakbij het station van Granges-près-Marnand in het westen van het Zwitserland. Vijf gewonden zijn er ernstig aan toe. Het is nog onbekend hoe het ongeluk kon gebeuren.

Een van de passagierstreinen kwam rond 19.00 uur het station van Granges-près-Marnand binnengereden terwijl het andere voertuig net vertrok. Het reddingswerk is nog in volle gang. De hulpdiensten arriveerden vlak nadat het ongeluk plaatsvond.

Passagierstreinen

Op foto’s van het ongeluk is te zien dat de locomotieven van beide passagierstreinen in elkaar waren gedrukt. Ten tijde van de botsing zaten 46 mensen in de twee treinen. Bij het ongeluk waren voor zover bekend geen Nederlanders betrokken.

In het Spaanse Santiago de Compostela kwamen vorige week 49 mensen om toen een trein vlak voor het station ontspoorde. Het ging om het ergste treinongeluk in Spanje in de afgelopen veertig jaar.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.