Trein valt stil omdat machinist vergeet te tanken

NMBS, trein, MR41

Een Belgische trein is dinsdagavond tussen Lommel en Lier stil gevallen omdat de machinist was vergeten om te tanken. Het ging om een boemeltrein waarin op het moment dat het voertuig strandde vijftien mensen zaten.

De trein kwam vlak na het vertrek vanuit het station van Lommel stil te staan. “Er hing een sterke mazoutgeur in de trein en de conducteur vertelde droogjes dat de bestuurder niet voldoende had getankt. De reizigers begonnen te lachen: welke trein rijdt nu nog op brandstof?”, verklaarde een reiziger tegenover de Gazet van Antwerpen.

Te weinig brandstof

Een tijdje later ging het weer mis. De reizigers werden na de onverwachte stop verzocht om over te stappen op een andere trein naar Lier. Eenmaal daar aangekomen, weigerden de deuren dienst. Uiteindelijk kwamen sommige reizigers met uren vertraging op hun eindpunt aan.

Er rijden in België nog zo’n negentig treinen op diesel. Deze voertuigen rijden op enkele nog niet geëlektrificeerde spoorlijnen, onder andere tussen Antwerpen-Centraal, Neerpelt-Hasselt en Herentals-Mol.

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Trein valt stil omdat machinist vergeet te tanken”

Heimen Stoffels|05.08.13|11:19

“welke trein rijdt nu nog op brandstof?”

HAHAHAHA, sorry hoor maar er rijden nog zat treinen in de wereld op diesel. Beetje vreemde opmerking van die persoon.