Euregiobahn, station Heerlen

Treinmachinist haalt gewonde kat van spoor

Euregiobahn, station Heerlen

Een treinmachinist die donderdagmiddag passagiers vervoerde tussen Heerlen en Düren heeft het leven van een kat gered. Het gaat om een machinist van het Duitse Euregiobahn.

De treinbestuurder zag tijdens zijn dienst een kat op het spoor liggen. Hij zette de trein stil, stapte uit en ontfermde zich over het gewonde dier. De brandweer heeft daarna de kat naar een dierenkliniek in Aken gebracht. De eigenaar kan het dier daar ophalen. De reddingsactie heeft geen vertragingen opgeleverd op het spoor, zo meldt L1.

Reddingsactie

Een treinmachinist van Arriva stopte in mei van dit jaar zijn trein om een pasgeboren kalf te kunnen helpen. Passagiers liepen driekwartier vertraging op bij de reddingsactie. Arriva stelde achter de actie van de machinist te staan, omdat hij alle veiligheidsregels in acht nam.

Euregiobahn, de benaming voor het netwerk van stoptreinen rondom Aken van de Deutsche Bahn, verbindt sinds 2001 de regio Aken in Duitsland met het zuiden van Limburg. Het traject is in 2009 over over Langerwehe naar Düren verlengd.

Lees ook:

Treinmachinist mag aanblijven na reddingsactie kalf

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Treinmachinist haalt gewonde kat van spoor”

Conny Hendriks|20.08.13|18:47

Goed!………………maar…….. wat en hoe denkt DB hierover??????????/

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.