internet, WiFi, station,

Zeker jaar lang gratis internetten op treinstations

internet, WiFi, station,

Treinreizigers kunnen minstens een jaar lang gratis gebruikmaken van WiFi op verschillende stations in Nederland. Telecomprovider KPN heeft momenteel op grote treinstations het WiFi-netwerk onbeperkt opengezet. NS beslist na deze periode hoe en op welke manier internet in de treinen en op stations wordt aangeboden.

T-Mobile verzorgt op dit moment de WiFi-verbinding in de treinen van NS. Dat contract loopt in april 2013 af. NS gaf eerder al aan met meerdere partijen in onderhandeling te zijn over het internet in de treinen. De treinvervoerder wil nog niet bekendmaken of er uiteindelijk voor één telecomprovider wordt gekozen voor het internet in de trein en op de stations.

Gratis internet

Het openstellen van de KPN Hotspots is volgens NS geen proef, maar wordt gedaan om te kijken of de provider voldoende capaciteit heeft, zo meldt Spitsnieuws.nl.

NS ziet het gratis internet op stations als een verlenging van de WiFi-diensten die de treinvervoerder sinds 2010 op haar intercity’s aanbiedt. De dienst werkt hetzelfde zoals in de trein: reizigers klikken het KPN-netwerk aan, accepteren de voorwaarden en loggen in om te kunnen internetten.

WiFi

NS maakt over twee weken bekend op welke stations nog meer gratis WiFi wordt aangeboden. Reizigers moeten vooralsnog zelf uitvinden of er op een specifiek station een WiFi-hotspot is en of zij hier gratis op kunnen inloggen. De meeste hotspots zijn opengesteld maar nog niet allemaal.

NS zegt het komende jaar na te gaan hoe de dienst werkt en te kijken naar de behoefte op de kleinere stations zonder gratis WiFi.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zeker jaar lang gratis internetten op treinstations | OVPro.nl
internet, WiFi, station,

Zeker jaar lang gratis internetten op treinstations

Treinreizigers kunnen minstens een jaar lang gratis gebruikmaken van WiFi op verschillende stations in Nederland. Telecomprovider KPN heeft momenteel op grote treinstations het WiFi-netwerk onbeperkt opengezet. NS beslist na deze periode hoe en op welke manier internet in de treinen en op stations wordt aangeboden.

T-Mobile verzorgt op dit moment de WiFi-verbinding in de treinen van NS. Dat contract loopt in april 2013 af. NS gaf eerder al aan met meerdere partijen in onderhandeling te zijn over het internet in de treinen. De treinvervoerder wil nog niet bekendmaken of er uiteindelijk voor één telecomprovider wordt gekozen voor het internet in de trein en op de stations.

Gratis internet

Het openstellen van de KPN Hotspots is volgens NS geen proef, maar wordt gedaan om te kijken of de provider voldoende capaciteit heeft, zo meldt Spitsnieuws.nl.

NS ziet het gratis internet op stations als een verlenging van de WiFi-diensten die de treinvervoerder sinds 2010 op haar intercity’s aanbiedt. De dienst werkt hetzelfde zoals in de trein: reizigers klikken het KPN-netwerk aan, accepteren de voorwaarden en loggen in om te kunnen internetten.

WiFi

NS maakt over twee weken bekend op welke stations nog meer gratis WiFi wordt aangeboden. Reizigers moeten vooralsnog zelf uitvinden of er op een specifiek station een WiFi-hotspot is en of zij hier gratis op kunnen inloggen. De meeste hotspots zijn opengesteld maar nog niet allemaal.

NS zegt het komende jaar na te gaan hoe de dienst werkt en te kijken naar de behoefte op de kleinere stations zonder gratis WiFi.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.