Bijeenkomst, spoorverbinding Groningen-Bremen

Groningen lobbyt voor snelle spoorverbinding naar Bremen

Zo’n veertig Nederlandse en Duitse bestuurders uit de politiek en het bedrijfsleven gaan zich inzetten om de spoorverbinding tussen Groningen en Bremen te verbeteren. Nu duurt een treinrit tussen Groningen en Bremen nog twee uur en drie kwartier, maar in de toekomst moet zo’n reis in één uur en drieëntwintig minuten duren. De provincie Groningen presenteerde haar plannen ter verbetering van de spoorlijn op 27 augustus tijdens een netwerkbijeenkomst in het Groninger Museum. 

Om de treinverbinding te verbeteren zijn er met name aan het Duitse deel van de spoorlijn veel aanpassingen nodig. De provincie Groningen heeft al 85 miljoen beschikbaar gesteld en kan daarmee al een aantal maatregelen nemen. In de meest luxe variant kosten de maatregelen naar schatting 400 miljoen euro.

Goede treinverbinding

De provincie wil door ambassadeurs aan beide kanten van de grens in te zetten vertegenwoordigers van de politiek en het bedrijfsleven enthousiast maken voor de spoorlijn. Het is de bedoeling dat de ambassadeurs hun contacten overtuigen van het belang van een goede treinverbinding tussen Groningen en Bremen.

De snelle spoorverbinding heeft volgens de Nederlandse en Duitse bestuurders voordelen voor de economie, het onderwijs en het toerisme in beide landen. In de toekomst moeten er drie bijeenkomsten per jaar georganiseerd worden over de spoorlijn op verschillende plaatsen langs het traject Groningen-Bremen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Groningen lobbyt voor snelle spoorverbinding naar Bremen”

Heimen Stoffels|06.09.13|17:39

Goed idee! Maar weinig vertrouwen hierin. Groningen heeft de afgelopen jaren al zo vaak gelobbyd voor spoorprojecten en bijna niks daarvan is gerealiseerd…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.