NS zegt koopcontract voor Fyra-treinen nu ook formeel op

Deze foto heeft de juiste afmetingen!

De NS heeft het koopcontract met AnsaldoBreda voor de hogesnelheidstrein Fyra formeel opgezegd. Dat heeft de NS vrijdag bekendgemaakt. De Belgische treinvervoerder NMBS zegde al eerder het contract met de Italiaanse treinfabrikant op.

De NS had al eerder besloten om te stoppen met de Fyra-treinen. Dit is volgens de treinvervoerder een volgende stap. De vraag is of de NS nu, in navolging van de NMBS, een claim gaat indienen bij AnsaldoBreda. De Belgische treinvervoerder heeft een claim neergelegd die kan oplopen tot 27 miljoen euro. Omdat de NS veel meer treinen zou afnemen, kan een eventuele claim nog veel hoger uitvallen.

Verlies

De NS nam eerder al een verlies van 125 miljoen euro op in de boeken, als afschrijving op de verliezen op de Fyra-treinen. De treinvervoerder houdt rekening met een verlies van tussen de 0 en 300 miljoen euro op het materieel van de Italiaanse treinfabrikant.

Lees ook:

Forse verliezen NS door mislukken Fyra-project

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “NS zegt koopcontract voor Fyra-treinen nu ook formeel op”

Sèbastiaan de Groot|05.09.13|01:25

Stuur die V250 Frya treinen enkele reis retour AnsaldoBreda of naar de sloop.
En eis al het geld terug.
Laat andere goede trein fabrikanten goede HSL treinen bouwen die ook ingezet kunnen worden in Frankrijk,Spanje,Duitsland,België en ons eigen land Nederland.

Dit peper dure rot geintje kost ons Nederlandse en België’s belasting betaler handen vol met geld.

Laat Siemens of Alstom of Bombardier HSL treinen bouwen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS zegt koopcontract voor Fyra-treinen nu ook formeel op | OVPro.nl

NS zegt koopcontract voor Fyra-treinen nu ook formeel op

Deze foto heeft de juiste afmetingen!

De NS heeft het koopcontract met AnsaldoBreda voor de hogesnelheidstrein Fyra formeel opgezegd. Dat heeft de NS vrijdag bekendgemaakt. De Belgische treinvervoerder NMBS zegde al eerder het contract met de Italiaanse treinfabrikant op.

De NS had al eerder besloten om te stoppen met de Fyra-treinen. Dit is volgens de treinvervoerder een volgende stap. De vraag is of de NS nu, in navolging van de NMBS, een claim gaat indienen bij AnsaldoBreda. De Belgische treinvervoerder heeft een claim neergelegd die kan oplopen tot 27 miljoen euro. Omdat de NS veel meer treinen zou afnemen, kan een eventuele claim nog veel hoger uitvallen.

Verlies

De NS nam eerder al een verlies van 125 miljoen euro op in de boeken, als afschrijving op de verliezen op de Fyra-treinen. De treinvervoerder houdt rekening met een verlies van tussen de 0 en 300 miljoen euro op het materieel van de Italiaanse treinfabrikant.

Lees ook:

Forse verliezen NS door mislukken Fyra-project

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “NS zegt koopcontract voor Fyra-treinen nu ook formeel op”

Sèbastiaan de Groot|05.09.13|01:25

Stuur die V250 Frya treinen enkele reis retour AnsaldoBreda of naar de sloop.
En eis al het geld terug.
Laat andere goede trein fabrikanten goede HSL treinen bouwen die ook ingezet kunnen worden in Frankrijk,Spanje,Duitsland,België en ons eigen land Nederland.

Dit peper dure rot geintje kost ons Nederlandse en België’s belasting betaler handen vol met geld.

Laat Siemens of Alstom of Bombardier HSL treinen bouwen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.