Sprinter, station Almelo

Extra treinen tussen Deventer en Almelo in de avonduren

Tussen Deventer en Almelo rijden sinds deze week twee keer per uur sprinters in plaats van één keer per uur. Dit geldt voor de avonduren tussen 20.00 uur en 24.00 uur. Daarvoor heeft de provincie Overijssel een bedrag van bijna 2,7 miljoen euro vrijgemaakt.

De provincie wil met de uitbreiding de aansluiting met ander openbaar vervoer verbeteren en nieuwe reizigers trekken. De sprinter stopt op de stations Deventer, Deventer Colmschate, Holten, Rijssen, Wierden en Almelo.

Uitbreiding treindiensten

Deze uitbreiding van de reguliere treindienst geldt in principe voor de periode september 2013 tot en met eind 2024. Elk jaar wordt bekeken of het gebruik van deze extra treindiensten nog opweegt tegen de kosten. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunnen Gedeputeerde Staten en NS besluiten om de overeenkomst eerder te stoppen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.