OV-chipkaart inchecken. Foto: Archief OVPro

Anonieme OV-chipkaart nu ook online te bestellen

OV-chipkaart inchecken. Foto: Archief OVPro

Het is nu ook mogelijk om online een anonieme OV-chipkaart te bestellen. Voorheen konden reizigers de kaart alleen bij servicebalies van vervoerders, NS-stations en een aantal winkels kopen. Op ov-chipkaart-kopen.nl kan direct een anonieme OV-chipkaart besteld worden met saldo en ‘reizen met NS’.

Via de website  www.ov-chipkaart-kopen.nl kan een anonieme OV-chipkaart besteld worden inclusief saldo. Voorheen moest de reiziger de kaart elders kopen en daarna bij een oplaadautomaat saldo op de kaart zetten. Daarna was er nog eenmalige activering nodig voor reizen bij NS.

Klaar voor gebruik

Via deze nieuwe site krijgt de reiziger krijgt zijn OV-chipkaart klaar voor gebruik toegestuurd, inclusief saldo en activering van reizen bij NS. De betalingen op de website gaan via iDeal.

Naast een anonieme OV-chipkaart heeft de website ook een aanvraagpakket voor de persoonlijke OV-chipkaart. Ook wordt een aantal accessoires voor de OV-chipkaart verkocht, zoals kaarthouders die de pas beschermen tegen kapot gaan en het skimmen van de OV-chipkaart.

Dienstverlening

De accessoires en dienstverlening van ov-chipkaart-kopen.nl zal in de nabije toekomst verder worden uitgebreid. OVshop.nl is het overkoepelende label waaronder deze nieuwe website valt. In de toekomst zullen meer websites volgen om de OV-reiziger te ondersteunen.

De makers van ov-chipkaart-kopen.nl hebben ruime werkervaring in het openbaar vervoer en hebben actief meegewerkt aan de invoering van de OV-chipkaart. Ze zijn continu op zoek naar nieuwe manieren om de reiziger te ondersteunen bij de nieuwe manier van reizen via de OV-chipkaart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.