Cesco Holtus van ProRail (midden) bedankte de medewerkers van Veolia met taart

Machinist Veolia grijpt koperdief in de kraag

Een machinist van Veolia heeft in eind november samen met collega’s een koperdief overmeesterd. De De man was bezig kabels te verslepen, maar gedroeg zich zo verdacht dat de machinist het niet vertrouwde. Toen de man vervolgens met de kabels in de trein wilde stappen, besloot de machinist in te grijpen.

Samen met een aantal collega’s wist hij de man te overmeesteren waarna hij kon worden overgedragen aan de politie. Die stelde vast dat het inderdaad om diefstal ging. Cesco Holtus van ProRail bedankte de Veolia-medewerkers met een taart (zie foto) voor hun heldhaftige daad.

Alertheid machinist

ProRail is heel erg blij met de alertheid van de machinist en zijn collega’s. “Met zevenduizend kilometer spoor hebben we niet overal oren en ogen. Daarom is de hulp van mensen op of langs het spoor voor ProRail van wezenlijk belang in de strijd tegen koperdiefstal”, zegt de spoorbeheerder in een reactie.

Koperdieven zorgen voor veel overlast op het spoor. Als er koperen onderdelen van het spoor (zoals bijvoorbeeld de kabels die stroom geleiden) gestolen worden, duurt het soms uren voordat het koper weer vervangen is. Al die tijd is er geen of zeer beperkt treinverkeer mogelijk.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Machinist Veolia grijpt koperdief in de kraag | OVPro.nl
Cesco Holtus van ProRail (midden) bedankte de medewerkers van Veolia met taart

Machinist Veolia grijpt koperdief in de kraag

Een machinist van Veolia heeft in eind november samen met collega’s een koperdief overmeesterd. De De man was bezig kabels te verslepen, maar gedroeg zich zo verdacht dat de machinist het niet vertrouwde. Toen de man vervolgens met de kabels in de trein wilde stappen, besloot de machinist in te grijpen.

Samen met een aantal collega’s wist hij de man te overmeesteren waarna hij kon worden overgedragen aan de politie. Die stelde vast dat het inderdaad om diefstal ging. Cesco Holtus van ProRail bedankte de Veolia-medewerkers met een taart (zie foto) voor hun heldhaftige daad.

Alertheid machinist

ProRail is heel erg blij met de alertheid van de machinist en zijn collega’s. “Met zevenduizend kilometer spoor hebben we niet overal oren en ogen. Daarom is de hulp van mensen op of langs het spoor voor ProRail van wezenlijk belang in de strijd tegen koperdiefstal”, zegt de spoorbeheerder in een reactie.

Koperdieven zorgen voor veel overlast op het spoor. Als er koperen onderdelen van het spoor (zoals bijvoorbeeld de kabels die stroom geleiden) gestolen worden, duurt het soms uren voordat het koper weer vervangen is. Al die tijd is er geen of zeer beperkt treinverkeer mogelijk.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.