Vechtdallijn Almelo-Mariënberg officieel geopend

De Vechtdallijn Almelo-Mariënberg is deze week officieel geopend. In de aanwezigheid van ruim tachtig personen ontvingen onder meer gedeputeerde Kok van de provincie Overijssel, gedeputeerde Brink van de provincie Drenthe en Arriva-directeur Anne Hettinga een Arriva-trein op het station in Mariënberg om de start van die Vechtdallijn in te luiden. 

Sinds 8 december verzorgt Arriva de treindiensten op het traject Almelo-Mariënberg.

Verbetering

Met ingang van de nieuwe dienstregeling op 15 december moest de aansluiting in het Overijsselse dorp worden verbeterd. Daarnaast is het bij een overstap op station Mariënberg niet meer nodig om in en uit te checken, zo stelt de vervoerder.

Volgens Arriva waren de eerste dagen al meteen verschillende verbeteringen voor de reizigers merkbaar. “De twee vernieuwde Lint-treinen zijn comfortabel en reizigers kunnen gebruik maken van gratis WiFi.”

Namen

Evenals de andere treinen van Arriva zijn ook de twee dienstdoende treinen op het traject voorzien van een naam. Ze zijn vernoemd naar oud-schaatser Erik Hulzebosch en theoloog Anne van der Meiden. “Twee personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de regio”, aldus de vervoerder.

De namen zijn vorig jaar tijdens een namenwedstrijd geselecteerd en zullen gedurende de concessie, die loopt tot 2027, op de treinen blijven staan.

Vechtdallijn

Arriva verzorgt in opdracht van de provincies Overijssel en Drenthe en Regio Twente het treinvervoer op de Vechtdallijnen voor de komende veertien jaar.

Op het traject Zwolle-Emmen, het andere deel van de Vechtdallijnen, rijdt Arriva sinds december 2012.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.