Papieren spoorboekje voor korte reizen verkrijgbaar

Een papieren spoorboekje met daarin een overzicht van de korte treinreizen is vanaf afgelopen maandag verkrijgbaar. Het is voor het eerst sinds 2010 dat reizigers een papieren overzicht kunnen krijgen van de dienstregeling van bijvoorbeeld stoptreinen. Samen met het begin deze maand uitgekomen minispoorboekje voor langere treinreizen biedt het een compleet overzicht op papier van de NS-dienstregeling

In 2010 werd het papieren spoorboekje afgeschaft, omdat er te weinig vraag naar zou zijn. Dat bleek in praktijk niet het geval. Reizigersplatform Treinreiziger.nl en belangenvereniging Rover kregen sindsdien veel reacties van reizigers die het papieren boekje misten.

Intercity’s

Beide organisaties besloten daarom om opnieuw een boekje uit te geven in 2013. Daarin stonden uitsluitend de langere treinreizen van intercity’s. Dat bleek echter een dusdanig succes dat niet alleen werd besloten om opnieuw een intercity-overzicht uit te brengen, maar ook een boekje met tijden van de korte reizen.

Beide zijn verkrijgbaar via de websites Treinspoorboekje.nl en Ako.nl. Ook bij de Ako- en Bruna-stationswinkels is het overzicht te koop. De prijs voor het spoorboekje voor korte reizen is 8,50 euro. Het boekje met het overzicht van de lange reizen kost 3,50 euro. Wie via internet bestelt, betaalt ook portokosten.

Grensoverschrijdend

In het boekje staan tevens de tijden van andere vervoerders dan NS. De dienstregeling van onder meer Arriva, Veolia, Syntus en Connexxion is ook opgenomen. Daarnaast staan veel grensoverschrijdende ritten in het boekje. Van de boekjes met de treintijden in 2014 zijn twintigduizend exemplaren gedrukt.

Lees ook: Papieren spoorboekje opnieuw uitgebracht

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.