Beneluxtrein, Roosendaal

Treinkaartje naar België soms stukken goedkoper bij NMBS

Een treinkaartje naar België is vanaf Roosendaal of Maastricht aanzienlijk goedkoper bij de Belgische spoorwegen. Een enkeltje Roosendaal – Brussel Zuid kost bij NS Hispeed 19 euro, terwijl de NMBS voor dezelfde reis maar  12,50 euro vraagt. Vanaf Maastricht is het verschil zelfs 8 euro voor een enkele rit. Dat meldt Treinreiziger.nl.

NS Hispeed heeft per 1 januari de treinprijzen naar België aanzienlijk verhoogd. Reizigersorganisaties en politieke partijen spreken van een grenstoeslag. NMBS Europe vraagt vanuit Roosendaal en Maastricht echter lagere bedragen voor de treinkaartjes. Dat komt omdat NMBS de Belgische binnenlandse tarieven aanhoudt voor deze Nederlandse grensplaatsen.

Treinkaartje kopen

Ook vanuit andere Nederlandse plaatsen loont het om een treinkaartje in België te kopen. Vaak is het goedkoper om met een normaal binnenlands NS treinkaartje naar Roosendaal te reizen en vervolgens met een kaartje van NMBS Europe naar België. Zo kost een enkeltje Amsterdam – Brussel Zuid normaal 39,20 euro. Maar wie een NS kaartje Amsterdam – Roosendaal koopt en vervolgens reist met een kaartje van de NMBS betaalt in totaal 33,10 euro voor een enkeltje (vol tarief).

Ook een weekendretour is bij de NMBS vanaf Roosendaal en Maastricht goedkoper. Wie op één dag heen en weer reist met een Superdagretour kan niet veel besparen. Bij de Belgen is het niet mogelijk om via iDeal te betalen. Dat kan alleen met een creditcard. Het treinkaartje wordt geleverd als e-ticket of kan worden opgehaald bij enkele Nederlandse stations. De NMBS stuurt geen kaartjes per post op naar Nederland.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Treinkaartje naar België soms stukken goedkoper bij NMBS | OVPro.nl